MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Orde en tucht helpt Marokkaanse jongens

06 april 2007 | in Overheid | 8 Reacties

Ahmed MarcouchAhmed Marcouch reageerde gisteren in de Volkskrant op de discussie die is ontstaan naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Het Marokkanendrama, een mythe?’ van Fleur Jurgens. Het Marokkanendrama is volgens Marcouch niet nieuw. Nieuw in haar boek is wel dat nu de professionals spreken.

Niet de wetenschappers, maar de ervaringsdeskundigen, van kinderrechter tot docent. Die zien hetzelfde als ik: ordeloosheid, machteloosheid en agressie. Ik pleit ervoor de orde te herstellen en ouders rechtstreeks te benaderen.

Het artikel van Marcouch is te lezen op het Allochtonen weblog.

Er zijn 8 reacties

 1. Choukri
  07 april 2007 om 12:13 uur.

  Tazzzzz verder komen dan het aanspreken van de ouders komen ze echt niet. Maar ze zijn wel meester in het benoemen van de problmen, maar oplossen ervan hou maar…

 2. Maghrebie
  08 april 2007 om 12:55 uur.

  Choukir, grappig is dat je de politiek aasnpreekt en niet de ouders die het blijkbaar niet erg vinden dat hun kinderen door de straat of dit ook uit handen willen geven aan de staat. Dat is erg schamteloos voor ieder die zich nog een ouder wilt noemen.
  Als de vader maar genoeg tijd overhoudt om naar de moskee te gaan of markten afgaat om te kijken wiens vrouw daar rond loopt…….en de moeders, jah, die hebben weinig tijd, want via de schotels volgt het ene film de ander op……..ze komen zelfs tijd te kort….

 3. Henk-Rotterdam
  08 april 2007 om 02:34 uur.

  Choukri,
  precies en dat roep ik nu al heel lang,ga eens wat doen aan de problemen en stop het gelul en het schrijven van boeken,rapporten en nota’s.
  Ga eens daadwerkelijk aan de slag en zorg voor opleiding,scholing en werk.
  En stop met de ouders de schuld te blijven geven.
  Het boek is een groot lulverhaal,iedereen is aan het woord,behalve degene om wie het gaat en het gaat alleen maar over Amsterdam.
  Er staan alleen maar onzinnige opmerkingen en conclusie’s in en weinig tot geen handreiking naar een oplossing.
  Het boekje is een studieproject en dat moet het ook blijven.
  Ik ben gestopt met lezen want het is alleen maar de zaken aankaarten en geen oplossing voor welk probleem dan ook.
  Zonde van de 15 euro van de aanschaf en de tijd om het te lezen.
  Wilders heeft er meteen een nota over geschreven en gaat deze aan kabinet voor leggen.
  Weer een stap in de verkeerde richting,stop met discrimineren en geef hen werk en een toekomst,dan lossen de problemen wel op.
  Niet op deze manier

 4. marijnt
  10 april 2007 om 10:51 uur.

  henkje rotterdam,

  Je hebt gelijk het is niet altijd de schuld van de ouders. Sommige ouders zouden hun kinderen wel willen corrigeren maar ze weten niet hoe of ze kunnen het gewoon niet. Die mensen moet je dwingend helpen. Hiermee bedoel ik het volgende Ze dwingen om hulp te accepteren van de overheid. Weigeren ze dit te doen dan geven van hoge boetes of gezinnen nu werken of in de uitkering zitten is hier niet van belang. Dan vervolgens het kind uit huis plaatsen zonder toestemming van de ouders. De ouders raken de voogdij kwijt over kinderen mits ze natuurlijk meerderjarig zijn dan moet je ze oppakken en in de cel gooien. De ouders moeten dan allerlei trajecten doorlopen om de voogdij terug te krijgen over de kinderen. Dit moet natuurlijk ook toegepast worden bij autochtonen. Jij moet eens ophouden de maatschappij de schuld te geven van de problemen. Die zijn namelijk helemaal nergens schuldig aan.

 5. brother
  10 april 2007 om 01:18 uur.

  Helemaal mee eens Henk. Marijnt, het is weer tijd om buiten te voetballen, mooi weer he?

 6. brother
  10 april 2007 om 01:27 uur.

  Om een handjevol mensen te beveiligen worden miljoenen euro’s gesmeten. En elk jaar het budget maar verhogen. Zelfs voor eentje die niet meer in het land woont moet de Nederlandse belasting betaler ervoor opdraaien. Maar voor geld om de ontspoorde jongeren te helpen is er geen geld.

 7. Henk -Rotterdam
  10 april 2007 om 03:10 uur.

  Marijnt,
  het is geen kwestie van de maatschappij de schuld geven,maar dezelfde maatschappij heeft er geen ene moer aangedaan om de zaken in goede banen te leiden en vroegtijdig te hulp te schieten bij problemen.
  In het boek “het Marokkanendrama” staat een voorbeeld voor van het falen van de maatschappij .n.l. dat er een 15 jarige jongen gepakt wordt bij een inbraak met zijn vrienden terwijl hij met een politiescanner op de uitkijk stond.
  Bij onderzoek bleek dat hij alarm op de scanner niet gehoord had omdat zoals nu bleek hij zwaar doof was.
  Dit had nog niemand ooit ontdekt en was hij al van 3 vmbo scholen getrapt omdat hij niet wou luisteren.
  Het is gemakkelijk om maar telkens de schuld bij andere te leggen en de verantwoording die de scholen en de maatschappij hebben terzijde te schuiven.
  Leerlingen zijn in een hele hoop gevallen al in het basisoinderwijs al kansloos omdat de leerkrachten het geen ene moer van belang vind of een kind kan meekomen of niet,kijk zelf maar naar de resultaten van de citotoetsen en de gevolgde resultaten die in het advies komen.
  Ik geeft de maatschappij niet alle schuld maar deze dient ook zijn verantwoordelijkheid te nemen en niet door te blijven gaan met het schrijven van allerlei zinloze rapporten,nota’s en boeken met uitkomsten die allang bekend zijn en waar men geen ene zak mee doet.
  Ook het schreeuwen door bepaalde figuren over het intrekken van de KB is slap gelul want dat is niet mogelijk,dat kan gewoon niet.
  Wel is het mogeljk om kinderen uit huis te plaatsen mits er wordt voldaan aan de voorwaarden van de wet waarin dit is geregeld en slechte opvoeding staat daar niet in,maar wel weer geestelijke of lichaamlijke verwaarlozing.
  Het lullige in deze maatschappij is dat als er voorstellen worden ingediend zoals jij hierboven stelt je zult zien dat op een enkeling na iedereen in de politiek er tegen zal zijn en roepen dat het de verantwoordelijheid is van de ouders en de opvoeding bij hun hoort.
  Als het fout gaat staat de zelfde politiek te brullen om maatregelen en als deze worden voorgesteld worden ze door de zelfde politiek verworpen.
  Je zou de ouders die het niet goed doen kunnen opleggen om hulp te accepteren bij de opvoeding maar vergeet niet dat er geen wetgeving is op dat gebeid dus er maar weinig mogelijkheden zijn.
  Het opleggen van boete’s etc zoals jij stelt zal weing of geen effect hebben omdat over het algemeen geld een van de oorzaken is van een hele hoop problemen en dus eerder een negatief effect hebben.
  In een mailing bij het stukje over het boekje “het Marokkanen drama” heb ik gezegd dat de overheid verantwoording kan nemen door die gasten een 2 jarig leer en werkcontract te geven en hen op te leiden voor een baan en een functie in een vakgebied,maar de overheid is niet daadwerkelijk belangstellend in deze zaken.
  Ik ben het op bepaalde punten met je wel eens alleen het is gewoon niet uitvoerbaar ,nogmaals er is geen basis in de wetgeving voor

 8. joesoeff
  24 september 2007 om 06:01 uur.

  boetes geven is echt onzin
  en stel die jongen is 18 jaar dus ouders hebben nix te zeggen ???
  ik zie mensen woorden geholpen meest in grooten steden
  daar is meer aandacht voor deze zaken
  als ik toen ik 13 was in een jeugd inrichting was geplaats wisten ze temisten wat er alemaal aan de hand was was ik mischien beter nu
  ))Dit had nog niemand ooit ontdekt en was hij al van 3 vmbo scholen getrapt omdat hij niet wou luisteren.((
  dit her ken ik geen woorden voor maar laat me jullie vertellen het is nog veel erger dan jullie denken omdat je soms niet kiest voor de crime maar je niet anders kan je er thuis hoord goed voelt bij die personen

Plaats je reactie