MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Start fietsenproject in Marokko

09 april 2007 | in Economie, Marokko | 6 Reacties

Fietsenproject in Marokko Erik Lammers, docent maatschappijleer aan de Christiaan Huygensschool in Barneveld, vertrekt in november samen met vrouw en kinderen voor minstens tien jaar naar Marokko. Hij wil in het Noord-Afrikaanse land een fietsenproject opzetten voor kansarme jongeren meldt de Barnveldse Krant.

Lammers heeft samen met de Marokkaanse stichting Village of Hope, motorverhuurbedrijf Wilderness Wheels en vrienden een projectplan opgesteld. Jongens met weinig toekomstperspectief kunnen hierdoor fietstechniek leren om uiteindelijk een eigen bedrijfje op te zetten, met financiële steun via een microkrediet.

Er zijn 6 reacties

 1. Karim
  09 april 2007 om 11:50 uur.

  daar kunnen wij als marokkanen een voorbeeld van nemen. maar jah wij willen alleen maar van elkaar stelen, zo bouwen wij nooit ons eigen land op

 2. kano
  10 april 2007 om 05:56 uur.

  deze mens en zijn gezin verdienen het paradijs, ik hoop dat ze zich tot de islam gaan bekeren , er zijn weinig van zulke mensen op deze wereld.

 3. studente
  10 april 2007 om 07:46 uur.

  Zeker een goed initiatief!

 4. Bolidewagons
  11 april 2007 om 01:49 uur.

  Wij Mgharba zijn zeer egoistische, houden van mooie auto’s dure kleding dure huizen en houden niet er van dat onze buurman het beter heeft als ons, en al helemaal niet onze broeders in Marokko, zo komt het allemaal op neer.

 5. mohamed
  11 april 2007 om 10:37 uur.

  de meeste wel maar niet allemaal maar is dat niet een menselijke eigenschap en dus niet een alleen een marokkaanse eigenschap .
  Dat komt omdat we veel moeten inhalen en dat lukt alleen op die manier wij zijn geen communisten wij helpen familie en buren maar sinds wij in europa zijn hebben we de europeese mentaliteit aangenomen en die is ikke ikke en de rest kan stikken .

 6. Hayat (studente)
  12 april 2007 om 10:50 uur.

  Marokko is een kansrijk land voor entrepreneurs. Het is alleen de kunst om te weten hoe je t goed aanpakt en wat je doel daarbij is. Geld verdienen (IK) maatschappelijke verantwoord ( non profit) of allebei (win-win situatie). Marokko moet groeien en kan groeien en juist met dit soort mensen!!!

Plaats je reactie