MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meer toerisme is ook meer sekstoerisme

12 april 2007 | in Maatschappij, Toerisme | 8 Reacties

Toerisme in MarokkoMehdi wil alleen maar een rustig leven leiden. “Ik heb de zaak achter me gelaten, ik vergeet snel. Ik leef rustig met mijn familie en dat wil ik graag zo houden.” Een jaar geleden veroorzaakte de zaak van de Nederlander Michiel Jan E. opschudding in Nederland en Marokko. E. werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf in Marokko wegens het aanzetten tot prostitutie van een minderjarige, homoseksualiteit en pornografie. Mehdi zou vanaf zijn vijftiende contact hebben gehad met E. en regelmatig in diens appartement in Marrakech zijn gekomen voor seks, net als een andere, meerderjarige jongen.

E. betaalde volgens het proces-verbaal 10 à 20 euro per keer. Activisten zagen en zien in E. de spin in een web van sekstoeristen. “Hij had lijsten met details van jongens, inclusief adressen, namen, leeftijden en prijzen”, zegt Mustapha Er-Rachdi, advocaat van de stichting ‘Touche pas à mon enfant’ (‘Blijf van mijn kind af’). E. houdt vol dat de jongens slechts af en toe boodschappen voor hem deden.

Mehdi is niet de enige die slachtoffer is van sekstoerisme. Met het groeiende toerisme is ook het sekstoerisme in Marokko toegenomen. Kinderprostitutie is daar een uitwas van. Gedegen studies naar aard en omvang van kinderprostitutie ontbreken, maar activisten stellen dat in Marokko met name in arme wijken van grote steden honderden kinderen betrokken zijn bij de prostitutie. “Wat kinderprostitutie betreft is het hier nog lang geen Azië, maar dat moet het ook niet worden,” zegt ‘Touche pas à mon enfant’-voorzitter Najat Anwar in een uitgebreid artikel van Metro.

Er zijn 8 reacties

 1. choukri
  12 april 2007 om 01:28 uur.

  Stelletje viezerikken die misvruik makne van de situatie waarin die kinderen zich bevinden. Dan ben je echt ziek en ik vind ook dat er hard opgetreden moet worden tegen die daders. sluit ze op en laat ze hun straffen daar in marokko uitzitten.

 2. souhaila
  12 april 2007 om 03:53 uur.

  ie wallah

 3. gekkie
  13 april 2007 om 12:35 uur.

  je moet toch geld verdienen, he! makkelijk praten als je bijna geen ander keuze hebt.

  dankzei marokko. wat doet de regering eraan op deze arme delen van het land er boven op te laten komen. wat dan , vertel.

 4. jaffar El kahiri
  14 april 2007 om 04:31 uur.

  komt ook door die kutmarokkanen die het altijd hebben over meer toerisme in marokko, en die zo trots zijn dat ze toerisme hebben….altijd maar opscheppen over hoe mooi marokko wel niet is….dit is jullie beloning kutvolk dat jullie zijn..Ik begrijp niet waarom marokkanen zichzelf zien als arabieren jullie zijn geen arabieren jullie zijn niet als ons uit het midden oosten…wij zijn anders. wij zijn moslims, het erge is dat het altijd die hoeren en homos altijd zeggen dat ze homos zijn nooit een groot geleerde of een grote zakenman…het zijn altijd die domme berbers die dat doen…waren zij maar arabieren..

 5. Trab
  14 april 2007 om 08:32 uur.

  Hahahaha laat me niet lachen Jaffar! Jullie Arabieren maken mekaar alleen maar af in het Midden-Oosten zie Irak. Dat kan je van berbers niet zeggen. Overigens zijn het de arabieren die Tarig ibn Zaid hebben belazerd……

 6. Studente
  16 april 2007 om 12:56 uur.

  Echt om misselijk van te worden zeg.. en inderdaad waar is de regering.. doe dan iets aan je problemen (armoede) ipv andere zaken..

 7. Noury
  16 april 2007 om 02:35 uur.

  Salaam,

  Beste Trab en Jaffar, hoe dom zijn jullie nou.. in plaats dat jullie een mening geven over sextoerisme in Marokko, vallen jullie elkaars cultuur aan.
  Ongeacht wat je bent (berbers, arabier) je bent en blijft een marokkaan.

  eve terugkomen op het sextoerisme: harde aanpak van de ouders die hun kind aanbieden, sextoerisme zwaar bestraffen, maakt dit ook duidelijk buiten Marokko.
  Zowiezo moet sex met kinderen wereldwijd hard aangepakt worden.
  Is totaal onacceptabel dat gore mannen aan kinderen moeten zitten.
  levenslang opsluiting !!!!

  Noury

 8. $amirAA
  18 april 2007 om 01:43 uur.

  tfouuuuu !!!!!!!!
  Jeh mensen

Plaats je reactie