MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko bereid te praten met Polisario

14 april 2007 | in Marokko, Overheid | 9 Reacties

MerzougaMarokko is bereid om met het Polisario te praten over details van zijn voorgestelde autonomieplan voor de Westelijke Sahara. Dat heeft de Marokkaanse minister van binnenlandse zaken Chakib Benmoussa vrijdag gezegd.

Het woensdag aan de Veiligheidsraad voorgelegde plan staat ‘grotendeels open voor discussie’ en Marokko zal het niet doorvoeren zonder de instemming van de Verenigde Naties en het Polisario, zei Benmoussa. Voorheen stelde Marokko dat alleen de goedkeuring van de VN voldoende was om tot uitvoering van het plan over te gaan.

Het Marokkaanse plan voorziet in de vorming van een regionaal bestuur in de Westelijke Sahara dat dagelijkse taken voor zijn rekening neemt, maar de Marokkaanse staat zou de zeggenschap houden over bijvoorbeeld defensie, buitenlandse betrekkingen en douane. Ook zou de Westelijke Sahara de Marokkaanse vlag, munt en postzegels moeten blijven voeren en zou de Marokkaanse koning Mohamed VI als hoogste religieuze gezag erkend moeten worden.

Er zijn 9 reacties

 1. Youssef
  14 april 2007 om 02:10 uur.

  De Sahara is en blijft Marokkaans!!

 2. kano
  14 april 2007 om 08:32 uur.

  de sahara is de toekomst van ons land marokko we moeten niet opgeven en blijven strijden tot de laatste man

 3. Abdesss
  15 april 2007 om 12:23 uur.

  je sukkels laat gewoon zien dat shra van marokko is met geweld

 4. Trab
  15 april 2007 om 05:39 uur.

  De Sahara is en blijft omstreden. Het geld moet in de markt zitten dus bij de mensen en niet bij de corrupte Marokkaanse overheid…….Macht aan t volk en de rechtgeschapenen!!!

 5. abdess
  15 april 2007 om 09:19 uur.

  Tazzz land waar je nu woont niet currupt is

 6. monador
  15 april 2007 om 11:23 uur.

  een ding is zeker de sahara is en blijft van marokko voor altijd

 7. lammie
  18 april 2007 om 09:06 uur.

  Beste mensen,

  Het zou goed zijn je eens te orienteren op het internationaal recht. West-Sahara heeft recht op onafhankelijkheid en de bezetting door Marokko is illegaal. Waarom zijn zoveel Marokkanen die opkomen voor mensenrechten en internationaal recht, ineens zo nationalistisch als het om West-Sahara gaat? Mijn Marokkaanse vrienden hebben ook een volstrekt foute indruk van de uitspraak van het internationaal gerechtshof. Ook daarin staat dat de West-Sahara recht heeft op zelfbeschikking. Je kunt niet de uitspraak van het internationaal gerechtshof accepteren als die zegt dat Israel Palestina niet mag bezetten, en dan WEL vinden dat West-Sahara van Marokko zou zijn…
  Informeer je eens, zou ik aanraden.

  Lammie

 8. gag
  28 juni 2007 om 05:21 uur.

  Abdesss we geven ze nog een kans als ze niet luister dan KA!!!BOEM!!!!!

 9. gag
  28 juni 2007 om 05:24 uur.

  lammie hou je toch je moet ik ga nog liver dood dan ze onafhankelijkheid
  krijgen Israel bezit ook illegaal Palestina dus eerrlijk is eerlijk

Plaats je reactie