MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Integratiebeleid Maassluis werkt niet

17 april 2007 | in Overheid | 2 Reacties

DiscriminatieHet integratiebeleid in Maassluis werkt niet. Dat stelt de Marokkaanse Stichting Ummah Wahidah in het Algemeen Dagblad. ,,Gemeenten zoals Maassluis staan altijd klaar met hun eigen aanpak. Van echte interactieve beleidsvorming is dus geen sprake,’’ zegt bestuurslid Elfahmi El Bouazati in de krant.

,,Laat een Nederlands-Marokkaanse vrouw bijvoorbeeld de taalcursussen verzorgen voor de vrouwelijke nieuw- en oudkomers in hun omgeving. Ze willen graag de Nederlandse taal leren, maar wel onder bepaalde normen en waarden. Als het voor een vrouw een belemmering is als er een man voor de klas staat, moet je daar rekening mee houden.’’

Ummah Wahidah zou graag geld ontvangen voor het aanbieden van taallessen. Wethouder Pieter Kromdijk zegt dat er van taallessen door Ummah Wahidah geen sprake kan zijn. ,,We moeten voldoen aan de Wet inburgering en werken dus met gecertificeerde instellingen. In Maassluis is dat het Albeda College in combinatie met Vluchtelingenwerk.

Er zijn 2 reacties

 1. Henk-Rotterdam
  18 april 2007 om 06:43 uur.

  “we werken samen met”en daardoor komt er ook geen moer van terecht.
  Ze snappen het niet of willen het niet snappen.
  Dit is een goed voorstel om de taalbeheersing op het juiste plan te krijgen,maar we lopen weer tegen de bureaucratie en tegen de gevestigde orde op.
  Zeer zeker het AC heeft nogal last van “overorganisatie”en “overbezetting” en uitval van lessen.
  Ik weet zeker dat er vele lezers op de site zijn die dit kunnen beamen,alleen doet dit probleem zich bij het AC zelden voor bij de opleidingen op HBO niveau.
  want daar stroomt het meeste geld heen.
  Vele jaren met het AC samen gewerkt vanwege het intergratieproject voor instroming bij een bepaalde tak van een gemeentelijke dienst en weet wat het is daar.
  Moedeloos en wanhopig werd ik er van.
  Als je om 14.00 uur les moest geven was nogal eens het lokaal waar je in moest zijn bezet en kon je wachten met je curstisten,terwijl er elders lokalen vrij waren maar daar mocht je niet in,die waren voor een ander niveau.
  Het laten geven van taalllessen aan de mensen die daarvoor in aanmerking komen moet je laten geven door mensen die de taal 2 zijdig beheersen, een emotionele binding hebben en het liefst in het wijkgebouw in de eigen omgeving.
  Nu gaat het geld grotendeels op aan “overhead” en daar worden de curssussen onnodig duur door.
  Het had minimaal de proef waard geweest,maar helaas.

 2. Jan
  19 april 2007 om 10:08 uur.

  Meneer de Wethouder begrijpt het volgens mij niet helemaal. Hoe kun je als gemeenten de bereidwilligheid van een stichting neer slaan. Zoals Henk zegt: Er zijn wachtlijsten van hier tot………. en wat zegt de Wethouder: Geen sprake van! Niet te geloven. Ze hadden de stichting goed kunnen gebruiken als ondersteuning voor het inburgeringsperiode. Want als die cursisiten het klaslokaal verlaten, dan gaan ze gerust verder in hun eigen taal. Het was voor de gemeente een goude kans om gebruik te maken van hun aanbod. Jammer……………………

  Jan

Plaats je reactie