MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gezinnen naar rechter vanwege intimidatie

22 april 2007 | in Overheid | 6 Reacties

huisbezoekEen interventieteam dat zonder pardon je huis overhoop haalt. Het belt aan, vraagt of het binnen mag komen en vult vervolgens met zo’n tien man de huiskamer. De teamleider roept alle aanwezigen bij elkaar en leest een brief voor van de burgemeester. Daarin staat wat het team komt doen: controleren. Er volgt een grondige inspectie: is de woning in orde, kloppen de gegevens in de Gemeentelijke Basis Administratie, zijn er betalingsachterstanden.

Het interventieteam bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, politie, sociale dienst, belastingdienst en woningcorporaties. Doel van het onderzoek aan huis is het netwerk van criminele jongeren af te breken. Overlastgevende jongeren en hun familie en vrienden worden bezocht door het interventieteam.

Drie gezinnen uit Zeist hebben de huisbezoeken zo intimiderend en bedreigend gevonden dat ze naar de rechter stappen. Advocaat Olof van de drie gezinnen zegt dat de bezochte huishoudens bang, huiverig en geïntimideerd zijn. Bij zijn collega Tiny Wiertz hebben zich nog twee gezinnen gemeld. Zij willen echter geen rechtszaak aanspannen. ,,De mensen zijn bang en willen zo veel mogelijk buiten de publiciteit blijven. Het team zegt dat mensen vrijwillig meewerken, maar die gezinnen zijn zo overdonderd en durven niet zomaar tegen de politie te zeggen dat ze niet binnen mogen komen,’’ aldus Wiertz. Als een bewoner het interventieteam niet binnen wil laten, moet het weer vertrekken. Maar daarna krijgt het gezin allerlei brieven, zegt advocaat Olof.

Op zeker veertig adressen is het interventieteam al geweest. Advocaat Erik Olof zegt dat in alle gevallen Marokkaanse families op de korrel zijn genomen, aldus het Algemeen Dagblad.

Er zijn 6 reacties

 1. ali
  24 april 2007 om 09:01 uur.

  RASCISTEN

 2. gizoe
  25 april 2007 om 02:19 uur.

  hajoh als se naar binnen komen leg je alvast wat landmijnen neer

 3. Abdel
  26 april 2007 om 03:37 uur.

  Waar gaat dit naar toe??!!!

 4. Hanan
  26 april 2007 om 09:10 uur.

  Vinden jullie het logisch?

  Onze ouders msaken worden de dupe van de criminele activiteiten van onze jongeren???/

  Nou zeg ik niet natuurlijk dat het “systeem”klopt maar ze hebben wel een aanleiding!

 5. slachtoffer
  06 mei 2007 om 12:12 uur.

  Ik wil nog even benadrukken, datdit team veel te ver gaat.”Ze gaat niet alleen bij de ouders langs,sterker nog ze gaan bij ooms,tantes, neven en nichten langs.

  Niet om te prasten, om tot een oplossing te komen voor de problemen, nee ze gaan je huis doorzoeken, omdat de Gemeente Zeist meent te vinden dat familieleden (ookal hebben zij geen strafblad) elkaar helpen in criminele activiteiten.

  We levennog altijd in eenrechtstaat en dat dat je danpas schuldig bent, alas je daarvoor veroordeeld bent, dus als ze mij verdenken van medeplichtigheid, laat ze een huiszoekingsbevel halen en dan laat ik ze binnen. Maar ik ga niet onverwacht 13 man binnen latenpuur en alleen omdat ik familie ben van iemand met een strafblad.

  Politie moet hun werk beter gaan doen, en niet bij mij komen aankloppen, omdat zij die jongeren niet meer aankunnen (het gaat overigen maar over 10 overlastgevende jongeren!!) Als je die niet aankanligt dat anje beleid, emmoet je de hand ineigen boezem steken!!!

  Insallah zullen we de rechtzaak winnen. We zijn het zat dat marokkanen/moslims, als geheel de dupe wordt vaneen aantal!!!

 6. discriminatie
  20 september 2008 om 05:51 uur.

  Ik zie dat niet eerlijk zo een Bataljon Lmarda bij een Marokkaans gezien binnen
  gaat iedereen kan van het schrikken. dit alles gaat om neef
  deze soort overvallen geboren alleen bij Gazastrook. dat is echt raar,als de jongeren op straat hangen en overlast veroorzaken ga jullie dan hun arresteren! waarom huis bezoek met dertien manschap, dat gebeurt zelfs niet bij moord.
  bij deze soort gebeurtenis is echt mensenrechtenschending.
  dus dat lijkt dat jullie hebben geen bewezen om deze familie lid te arresteren en jullie hebben poging gedaan bij de huisbezoek met dertien manschap en toch voor niets(pech) hij is echt onschuldig en die familie ook.wat gaan danken mensen die deze gebeurtenis zien buiten Nederlaag gelukkig kunnen dit niet verstane. discriminatie.

Plaats je reactie