MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Salah Edin blij en teleurgesteld over kritiek

30 april 2007 | in Muziek, Politiek | 1 Reactie

SalahSalah Edin is in Nederland amper doorgebroken of hij schopt het al tot de Tweede Kamer. De SGP stelde daar onlangs vragen naar aanleiding van zijn video bij Het Land Van, de eerste single van de rapper uit Alphen aan den Rijn. Het commentaar van de partij dat het filmpje radicalisering onder moslimjongeren zou aanmoedigen, bleek echter slechts gebaseerd op berichten uit kranten. De partij had de video zelf niet gezien. “Dat vond ik jammer en teleurstellend”, zegt Salah Edin in een interview “Op dat vlak zijn mensen nogal voorspelbaar.”

Ondanks de teleurstelling over het kortzichtige SGP-oordeel, is Salah Edin toch blij met de politieke aandacht voor zijn clip. ”Het is mooi dat er aandacht voor is, dat was ook de bedoeling”, zegt hij. “Het is ook goed dat er Kamervragen zijn gesteld. Zo doen ze wat meer onderzoek naar mij en zullen ze zien dat de boodschap heel anders in elkaar zit.” Hij hoopt dat zijn boodschap in andere kringen beter overkomt. “Het gaat mij erom dat mensen geprikkeld raken om onderzoek naar het verschijnsel te doen, via boeken of op internet. Neem niet altijd elk eenzijdig verhaal over van een ander, maar probeer een eigen mening te vormen. Mensen volgen teveel blind de media in plaats van dat ze zelf informatie gaan zoeken.”

Het interview is hier te beluisteren.

Er is 1 reactie

  1. sel
    25 mei 2007 om 12:54 uur.

    ga door kerel je weet hoe het werkt maak ze gek…….

Plaats je reactie