MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Dankzij ouders komt het nooit meer goed’

03 juni 2007 | in Maatschappij | 4 Reacties

islamitische basisschoolStaatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma sluit drie islamitische basisscholen in Amsterdam. Goed nieuws zullen Geert Wilders aanhangers zeggen, want het zijn natuurlijk kweekvijvers van radicalisme, potentiële Al quida terroristen, nieuwe Mohammed B’s. Maar dat is natuurlijk niet de reden dat die scholen sluiten: ze voldoen gewoon niet aan de eis van goed bestuur; dat hun financiële zaken in orde zijn, dat het onderwijs dat wordt gegeven aan wettelijke kwaliteitseisen voldoet. Kortom: de scholen maken er gewoon een zooitje van.

In Nederland heb je christelijke (zowel protestant als katholiek als… noemt u welke afsplitsing maar op) basisscholen, joodse basisscholen, scientoligy basisscholen, openbare basisscholen en ook dus islamitische. De meeste voldoen keurig aan de eisen en als de inspectie op bezoek komt dan krijgen ze een advies als: u doet het goed, maar op deze punten zou er nog verbetering kunnen komen.

De islamitische scholen kregen het advies: u doet het gewoonweg klote, en als er niet snel het een en ander veranderd gaan we uw school sluiten. Advies: zoek een samenwerkingsverband met betrouwbare bestuurders! En ja: het huidige bestuur vond die samenwerkingspartner, en was blij dat de drie scholen zouden blijven bestaan en ook nog eens hun eigen identiteit zouden behouden.

Maar de ouders zagen dat niet zitten: die wilde per se alleen maar moslims in het bestuur van de school. Jelmer Uitentuis van Amsterdam Centraal vreest dat dankzij de ouders het nooit meer goed gaat komen.

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 4 reacties

 1. Choukri
  03 juni 2007 om 06:50 uur.

  Je kan moeilijk oordelen als je maar een kant van het verhaal hoort

 2. kano
  03 juni 2007 om 07:20 uur.

  de scholen moeten bestuurd worden door mensen met verstand van zaken.

 3. mhamed
  04 juni 2007 om 04:27 uur.

  eenzijdig verhaal is niet de waarheid.

 4. mori
  07 juni 2007 om 02:31 uur.

  Mensen die religieuze hersen spoelingen hebben ondergaan hebben het verdomd moeilyk om de waarheid van de fictie te onder scheiden.
  Om een overheid te volgen en hun wetten die u eigenlyk niet erkent te moeten uitvoeren.Ja dat is even kroppen.

Plaats je reactie