MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Sale leek ideale schuilplaats voor Amin

04 juni 2007 | in Maatschappij | Reageer

ilona nemethSale, vlakbij Rabat, is de stad waar Amin M. zich vanaf de zomer van 2005 met succes schuilhield voor de Utrechtse recherche. Hij verbleef in een huis van de familie, achter de drukke hoofdstraat. Het huis waar Amin, die de moord op Ilona Németh (34) op zijn geweten heeft, verblijft is bezit van zijn familie. Maar niemand van zijn familie heeft door dat Amin iets verzwijgt, schrijft Het Algemeen Dagblad in een uitgebreid artikel.

Ook in Marokko werd naar hem uitgekeken. Dat hem dat ontgaat, is niet vreemd. In Marokko werken veel mensen voor de politie of veiligheidsdiensten, zonder dat hun omgeving dat weet. Die kennis had hem waarschijnlijk paranoia gemaakt. Mensen op straat lopen op het oog doelloos rond, maken praatjes en staan zomaar ergens. Een aantal van hen volgt Amin. Volgens afspraak met de Utrechtse recherche.

De geheime speurders kiezen het moment van aanhouding op 13 juli 2006. Amin bezoekt met een oom een moskee in de kustplaats Kenitra, ten noorden van Rabat. Bij de ingang wordt hij geboeid afgevoerd, naar de gevangenis in Sale. Amper een kilometer van zijn schuilplaats, schrijft de krant.

Plaats je reactie