MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Agenten zelf geïntimideerd door jongeren’

06 juni 2007 | in Politiek | 18 Reacties

Marokkaanse jongerenAgenten in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer zijn de laatste jaren zelf bedreigd en geïntimideerd door Marokkaanse jongeren. Buiten diensttijd zijn ze uitgescholden, achtervolgd en lastiggevallen. In enkele gevallen zijn hun privéauto’s beschadigd. Dat meldt Het Parool.

De zaak is in de openbaarheid gebracht door PVV-Kamerlid Hero Brinkman, die tot voor kort politieman in Amsterdam was. Hij heeft Kamervragen gesteld aan minister Guusje ter Horst.

Hij deed dat naar aanleiding van het bericht dat zo’n vijftig voornamelijk Marokkaanse jongeren al maanden geïntimideerd, bedreigd en zelfs mishandeld worden door agenten.

Brinkman wil de ‘eenzijdige beeldvorming’ corrigeren die door het bekend worden van de brief is ontstaan, zegt hij in een toelichting. ”Het bureau Admiraal de Ruyterweg heeft nogal een geschiedenis, weet ik van betrokkenen. Een jaar of drie geleden werden collega’s na diensttijd op straat opgewacht en achtervolgd door Marokkaanse jongeren. Bij enkelen werd hun auto thuis bekrast. Ook werden agenten lastiggevallen als ze in hun vrije tijd boodschappen deden en werden ze thuis opgebeld.”

Er zijn 18 reacties

 1. mhamed
  06 juni 2007 om 10:41 uur.

  zo bliven we aan de gang,er is een groot probleem zowel bij de jongeren als bij de politie,er is ook geen wedezijds respect meer,er moet een nieuwe begrip komen om dit groot probleen op te lossen,anders wordt het staks frankrijk.

 2. brother
  06 juni 2007 om 01:13 uur.

  Marokkanen en een PVV kamerlid, dat zegt genoeg

 3. hassanhasson
  06 juni 2007 om 03:16 uur.

  hoezo na diensttijd? je bent 24 uur politieagent.
  en de meeste zijn ****** met een lbo zakstroom gedachtengoed.

 4. Henk -Rotterdam
  06 juni 2007 om 04:29 uur.

  Ik heb begrepen dat de de vm politieman Brinkman door het korps met een
  fanafare naar de gemeentegrens is begeleid en het verzoek heeft gekregen om toch vooral zijn geluk en gelul elders te beproeven.
  De Korpschef schijnt na zijn vertrek over zijn dienstijd te hebben verzucht:
  “dat was eens maar hopelijk nooit weer”.

 5. sarkozy
  06 juni 2007 om 05:54 uur.

  Tuig (ongeacht de afkomst) moet aangepakt worden, gezag is er ter bescherming van de Nederlandse rechtstaat. 40 jaar geleden was er respect voor het gezag, werd een gevonden portemonee bij de politie afgegeven, kon een fiets zonder slot gezet te worden gewoon voor de deur blijven staan en was er de keuze tussen werken of geen geld!

 6. trucker c
  06 juni 2007 om 07:06 uur.

  die k. marokanen moeten maar eens ophouden met dat geziek en dat getreiter ik woon zelf in wat ik noem klein marroko in eindhoven en het is altijd hetzelfde .
  Als ze zich Nederlander voelen oke maar als ze zich marrokaan voelen FUCK OFF ga terug en laat ons met rust , hier staan ze tot 4 uur s’morgens nog op straat en dat is de tijd dat ik al lang aan het werk ben

 7. Appie
  07 juni 2007 om 03:59 uur.

  Trucker c is duidelijk een rechtse aanhanger. Hij weet helaas niet waarover hij praat. Voor alle duidelijkheid ik ben een Marokkaanse, ik voel me Marokkaanse, en woon in Nederland en ben er geboren en getogen. Ik kan net zo goed zeggen, jij Nederlander, je moet je zelf Marokkaan voelen anders mag je oprotten. Dat schiet niet op he!
  Gedrag beinvloed gedrag.
  Helaas zou ik me nooit verlagen tot een gedrag van een persoon die niet weet wat hij/zij doet, zegt en stemt.

 8. mhamed
  07 juni 2007 om 11:38 uur.

  trucker c……..jij bent zo een zielige zeel die haatzaait in jou wijk en dat uiteindelijk jou lot zal wegen om te vertrekken niemand anders,
  aangezien jou IQ heel laag is zal ik nu mee ophouden.

 9. Henk-Rotterdam
  07 juni 2007 om 12:43 uur.

  Sarkozy.
  Ik weet niet wat je bedoelt met het gezag van 40 jaar terug en of je dat bewust heb meegemaakt.
  Maar de jaren die jij bedoelt waren de jaren van:
  “weg met de orde en gezag,alles mag vandaag de dag”.
  het was de tijd van de Provo en de Nozem en de Brozem,het roken van de eerste stickies en de regelmatige gevechten met de politie om de de vrijheid te krijgen van leven en denken zo men wilde,het was het einde van de veel gevreesde dwang van de Katholieke kerk met zijn verbod op alles en nog wat.
  Het was de tijd van de Maagdenhuis bezetting en de bouwvakopstand en de rellen (terecht) tegen de Telegraaf.
  De tijden waren roerig en het aantal (zeden)misdrijven waren net zo veel als voorheen alleen nu werdt er bekendheid aangegeven en daardoor leek het erger maar er was geen verandering met 10 jaar eerder.
  De opmerking van “tussen werken en geen uitkering”is gelul,want juist in die tijd is het aantal uitkeringen schrikbarend toegenomen omdat er vele in dit land toen ondekte dat je met een uitkering ook goed kon leven( met dank aan de KVP) en dat men te besodemieterd was om alle werk te aanvaarden’
  Dat was ook het begin dat we vele “gastarbeiders “hier heen moesten halen “om de economische opbouw van dit land en Europa gestalte te geven na de grote renovatie van de moffen.
  Let wel,HIER HEEN GEHAALD door de bedrijven die over hun ruggen heen miljoenen hebben verdiend,de bedrijven die geen Nederlanders konden krijgen vanwege het vuile smerige werk ,of wilde hebben vanwege de door de vakbond afgedwongen eisen m.b.t. de sociale voorzieningen.
  voorzienengen die niet golden voor hen die geronseld werden in dorpen in Marokko en Turkeye,bij voorkeur analfabeet. zodat men niets wist wat men tekende en waarvoor.
  Die mensen kon men uitbuiten en voor weinig geld de meest smerige werkzaamheden laten doen,zonder rechten er weer uit pleuren als we ze niet nodig hadden,een WW uikering geven op kosten van de staat en dat in het voordeel van de werkgever.
  De huisvesting van deze arbeiders van verschrikkelijk en de huren waren onbetaalbaar.
  En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan,dus als je spreekt over de jaren 60 weet dan waar over je het hebt .
  Nederland mag zich schamen en niet alleen voor het verleden zoals VOC en kolonieen maar ook voor haar houding t.a.v. deze mensen in de jaren 60 en daarna.
  Ook de vakbonden die thans staan te schreeuwen voor de rechten moeten zich helemaal te pletter schamen want die hebben deze mensen meer dan 40 jaar laten barsten

 10. mhamed
  07 juni 2007 om 01:02 uur.

  zo sarkozy nu jij hahahahahahahahahahahahahahah.
  henk ik heb geen woord voor jou wijsheid en jou manier van de waarheid uitleggen aan dat soort opkomende sarkozy’s.

 11. inayat
  07 juni 2007 om 01:07 uur.

  Wat een achterlijke WANNABEE sarkozy. Hahaha, zielig dit soort gasten, een naam van een ander gebruiken en dan DENKEN dat je die andere kunt evenaren. Je kunt jezelf liever “sarkozy’s achterwerk” noemen..

 12. bert
  07 juni 2007 om 01:33 uur.

  U hoeft geen bolleboos te zyn om te begrypen wat in een moslims zyn geest omgaat.Haat tegen volgens hen ongelovigen.
  Uit al hun woorden en zinnen druipt de haat af.
  Het absurde uit hun reacties over een foto of afbeelding tart alle verbeelding.
  Ze voeren werkelyk een koude oorlog tegen anders gelovigen of mensen die niet geloven.
  Waar dat op uit zal draaien,ik heb er geen goed oog in.

 13. mori
  07 juni 2007 om 02:02 uur.

  U bent gelovig,waarom niet daar is niets mis mee.
  Maar A.U.B houd dat voor u zelve.Voor u zelf kan dat heilzaam zyn.Iedereen denk of gelooft wat anders.respecteer dat .En vermyd dat je met religieuze symbolen te pronken loopt.Dat is een begin van respect.Dit woord begrypen en weten wat dit inhoud,is al een stap in de goede richting

 14. bert
  07 juni 2007 om 02:14 uur.

  De waarheid kwetst altyd,u mag ze onder gelyk welke vorm brengen,kwetsen doet ze.Je moet er alleen leren mee omgaan,en ze niet onder tafel vegen.
  Cencuur is het begin van onverdraagzaamheid.
  De waarheid leren aanvaarden en naar handelen.

 15. mori
  07 juni 2007 om 02:36 uur.

  SARKOZY:Staats geheim niets over vermelden.cencuur.
  Jammer zo een belangryk.ITEM.

 16. Henk-Rotterdam
  07 juni 2007 om 05:46 uur.

  Bert,
  Wat heeft jou inbreng te maken met het onderwerp dat hier besproken wordt?
  In geen enkele item over dit onderwerp komt het geloof te sprake en jij komt daar ineens de hoek mee om.
  Doet me denken aan de tijd die ik in het leger doorbracht en als we de aalmoezenier vragen stelde die te moeilijk waren hij antwoorde:
  “de wegen van de heere zijn ondoorgrondelijk”.
  Nu dat zijn jou opmerkingen ook.
  We hebben het over een situatie met politie en jongeren en jij komt met het geloof op de proppen.
  De heer van Gaal zou wederom roepen:
  “ben ik nu zo slim of zijn jullie nu zo dom”.
  Een van de meest belangrijke punten voor een open discussie is dat je het geloof erbuiten laat en het niet te pas en te onpas gebruikt,tenzij de discussie gaat over het geloof.
  Maar dat doe je het met respect voor elkaars geloof en niet met schimpscheuten en losse opmerkingen die alleen maar bedoeld zijn om te kwetsen.
  Ten aanzien van je ogen kan ik je Hans Anders aanbevelen!

 17. batata
  07 juni 2007 om 08:26 uur.

  bert je zegt dat moslims ongelovige haten
  dat die mensen ongelovige haten heeft niks met islam te maken want de islam zegt dat je respect moet hebben voor elkaar maakt niks uit waar ze in geloven dat is iets tussen hun en allah swt en alleen allah heeft het recht om te oordelen over hun
  dat er een paar van die zieke gasten rond lopen die dingen uit kramen zonder na te denken
  betekent niet dat elke moslim zo denkt

  en over die cartoon van de profeet vzmh
  dat je deze reactie op de cartoon niet begrijpt bewijst maar weer hoe weinig jij over de islam weet en en niks weet over wat een belangrijke rol de profeet in onze leven speelt en dan pikken wij het niet als hij zo wordt beledigt

 18. mhamed
  11 juni 2007 om 11:38 uur.

  bert……….het is voor jou zo moeilijk om bij de les te blijven en te volgen laat staan de ISLAM te begrijpen,zo dom kom je over.

Plaats je reactie