MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Modellenwerk: een volwaardig beroep

15 juni 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

modeHet modellenwerk wordt in Marokko steeds vaker gezien als een volwaardig beroep. De Marokkaanse autoriteiten staan het modellenwerk dan ook steeds vaker toe. Zo kunnen grootse internationale mode-evenementen op Marokkaanse bodem plaatsvinden. Onlangs nog de finale van de Elite-Model Look. Badmode is dan uit den boze en de nadruk moet liggen op het tonen van traditionele gewaden, om protest uit islamitische hoek te beperken. Maar initiatieven om het vak te professionaliseren, via een modellenbureau of opleiding, werden gesmoord.

Duidelijk is dat ook steeds meer Marokkaanse meisjes dromen van een carrière als model. Bijvoorbeeld de 19-jarige Khouloud, student-verpleegster en beginnend model. In korte rok loopt ze langs de etalages van Casablanca’s chicste winkelstraat. Ze valt niet op tussen het modern geklede publiek. Vanochtend, vertelt ze, was dat wel anders. Op weg naar het station van Mohammedia wierpen mannen haar de één na de andere opmerking toe.

Een uitgebreid artikel over de Marokkaanse modellenwereld is hier te lezen.

Er zijn 5 reacties

 1. hassanhasson
  15 juni 2007 om 09:28 uur.

  Cultuur staat aan de rand van de afgrond
  ‘Egwan moslimeen’ worden zonder enige pardon voor eeuwig in de archiefkelder opgeslagen en de occidentale pedofielen reizen maaiend en luchthartig door het land.
  hoe slechter kon je het krijgen.

 2. ali
  16 juni 2007 om 02:44 uur.

  heb je dat gelezen? ze gaan jonge bitches kweken? is dat nodig vraag ik me af? er zijn al genoeg khab daar of niet? voor de buitenlandse markt misschien?

  marokko kan straks rijk worden door het exporteren van khab. elke jaar komen er steeds meer bij . jongens een goede optie of niet?

  Een paar voordelen zijn een marokko zonder khab. want eenmaal naar het buitenland verkocht mogen ze natuurlijk niet meer terugkomen he .

  van mij mogen ze vandaag nog vertrekken.

 3. kano
  16 juni 2007 om 07:13 uur.

  naast modeshow hebben ze altijd een bijverdiensten, en dat is h…….. spelen

 4. sihem
  19 juni 2007 om 08:01 uur.

  Marokko gaat zich steeds meer identificeren met Europa…als ze dat nou ook deden met voorzieningen zou het een stuk beter in het land zijn.

  Maar heren hierboven…(behalve Hassanhasson, want het klopt wel wat je zegt!)
  Om Khab te krijgen moeten er mannen zijn die khab maken!
  Vergeet dat niet….of zijn jullie( lees: mannen in het algemeen) dan nu wel in ene het zwakke geslacht???

 5. Good Girls
  19 juni 2007 om 08:50 uur.

  hehe eidelijk iemand die groot gelijk heeft, je kan niet zo maar een khaba worden je hebt toch een man nodig voor dat, je kan niet iemand beoordelen omdat ie een mode show loopt betekent niet dat ze een khaba is, maar je hebt slecht tussen,

  advise voor alle macro’s mannen
  altijd hebben jullie je woordje klaar voor de marokaanse vrouw dit haram en dat haram okay dat is goed no problem, maar waarom is het halal voor jullie om slecht te praten naar caffeetjes te gaan te cluben en liegen en nog veel meer, het is haram voor jouw en voor mij en niet alleen voor mij en halal halik

  en nu wil ik geen bullshit response van elke marokaan, die goed zijn die weten van hun zelf en die slecht zijn voellen zich aangesproken.

Plaats je reactie