MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tweede Kamer hoorzitting over hangjeugd

15 juni 2007 | in Politiek | 4 Reacties

Diamantbuurt Volgens De Pers maken groepjes pubers, vaak van Marokkaanse komaf, hele buurten onveilig. De Tweede Kamer organiseerde daarom een hoorzitting om greep op hen te krijgen. Zo konden slachtoffers gisteren in Den Haag hun hart luchten, vertelden lokale bestuurders waar het misging en probeerden wetenschappers en hulpverleners te nuanceren. De commissie Jeugd van de Tweede Kamer had ze uitgenodigd. ‘Ik wil weten wat wij in Den Haag kunnen doen om te helpen’, zei initiatiefnemer Staf Depla.

De meeste slachtoffers en lokale bestuurders pleitten voor een hardere aanpak. zoals heropvoeden. ‘Opvoedingskampen kosten een hoop geld en ze werken gewoon niet’, vindt Jo Leunissen, van psychiatrisch ziekenhuis De Viersprong in Halsteren. ‘Als ze terugkomen pakken velen de draad weer op.’ Volgens Leunissen krijg je de kleine criminelen alleen op het rechte pad als je hun gezinnen en de buurt erbij betrekt. ‘Het is veel beter als je de ouders leert hun kinderen aan te spreken.’ Zijn aanpak is niet goedkoop, zo’n 10.000 euro per jongere per jaar. ‘Maar een justitiële inrichting kost ruim drie keer zoveel.’

Er zijn 4 reacties

 1. adilwest
  15 juni 2007 om 07:10 uur.

  kk haters

 2. me32@h
  15 juni 2007 om 10:35 uur.

  wordt er dan geen hoorzitting gehouden over asociale holanders die constant bij mij voor de duur zitten en in het portiek hangen, de hele dag en nacht te roken,drinken,vieze woorden uitspreken scheldpartijen enzovoort

 3. me32@h
  15 juni 2007 om 10:36 uur.

  duur = deur
  excuses

 4. ike
  19 juni 2007 om 01:36 uur.

  ik heb in zowen internaat gezeeten enegste wat ze heel dag doen is jou tv laaten kijken so goeie opvoeding kawed eenegste wat ze wouwe is mij van huis haale omdat ze mij strafrechtelijk niet konden vast zeten maar wel cevielrechtelijk maar ik ben nu nog steeds hetzelfde aleen wat slimmer
  en tja als er wat mensen in de wijk zijn die stoer doen of discrimineren woorde ze weg gejaagd

Plaats je reactie