MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Europese Arabische nieuwszender op komst

16 juni 2007 | in TV | 7 Reacties

tvDe Europese commissie lanceert een opmerkelijk nieuw media-initiatief: een Europese nieuwszender die 24 uur op 24 in het Arabisch uitzendt. De definitieve goedkeuring van het plan werd bevestigd door het bevoegde Europees directoraat, aldus tv-visie.be.

Voor de Europese commissie moet de nieuwe zender zich een volledig internationaal profiel aanmeten. Inhoudelijk moet Europa centraal staan. Het programma is opgebouwd rond televisiejournaals, reportages, magazines, interviews, rechtstreekse uitzendingen, debatten, actuele onderwerpen, achtergrondinformatie en thematische analyses. Ook talkshows, spelletjes en ontspanning over actuele thema’s van de EU zijn toegestaan. De televisiezender zal daarbij beschikken over een totale editoriale vrijheid.

De nieuwszender moet potentieel dagelijks 100 miljoen mensen bereiken waarvan er ook 5 miljoen kijken. Wie in aanmerking wil komen voor de opdracht, die geschat wordt op 5 miljoen euro, moet aantonen dat hij nu al dergelijk potentieel bereikt. Het gaat dus enkel om grote bestaande nieuwszenders zoals BBC World, France 24 (uitspreken: vingts-quatre), CNN maar ook Al-Jazeera.

Er zijn 7 reacties

 1. mo
  16 juni 2007 om 09:57 uur.

  Eindelijk wakker!

  Want het is een verrijking van cultuur, taal en wetenschap.

  de Europeanen hebben altijd de Arabischtaal als minderwaardig beschouwd en geassocieerd met achterlijkheid, segregatie en desintegratie. Foute boel natuurlijk!!!!!
  dat baseren ze op die schotels in de achterstandswijken, ze weten niet dat er 99 % van die mensen daar geen Arabisch spreken dan heb ik het over (echte fosha) en dus geen dialect !!

  Maar nu beseffen ze dat het een taal is met veel historicus welke perspectief bied voor de toekomst,ze hebben ontdekt dat een taal is die toch serieus genomen moet worden.
  Dus die tv zender doen ze niet voor die mensen die in de achterstandswijken wonen maar meer om kennis te maken met een nieuw evolutie en revolutie in europa.

 2. kano
  16 juni 2007 om 06:55 uur.

  maar ik blijf AL GAZEERA kijken, wat ze willen doen is een soort afleiding.

 3. Relaxtro
  16 juni 2007 om 11:31 uur.

  Ik vind het wel een goed idee, we worden immers al jaren ‘bloodgesteld’ aan cnn, dus waarom niet eens een wat ander geluid. Als het niets is kun je altijd zappen.

 4. naffer
  17 juni 2007 om 01:16 uur.

  ik vrees dat dit niets meer is dan manipulatie. Inzetten van media om de europees arabisch bevolking te manipuleren..Dit is een beproefd methode reeds ingezet door de Verenigde staten met een arabische versie van CNN en door Israel met een zender voor arabieren…..

 5. Ab.
  17 juni 2007 om 10:58 uur.

  Leuk en interessant om dit te horen. Ik wacht met ongeduld op deze zender…hopelijk z.s.m.
  Wat ze ook daarmee bedoelen, vind ik dit een goed initiatief.
  Voor de mensen die geen schotel hebben krijgen ook de kans om af en toe, als ze dit wensen, naar nieuws in de eigen taal te kijken. We moeten dit waarderen want Arabisch op deze manier kan eindelijk serieus genomen worden…Daarnaast kunnen andere mensen kennis kennis nemen en maken met het Arabisch.
  We moeten dit met open armen ontvangen, en pas later kunnen we commentaar leveren…
  A.B

 6. kano
  17 juni 2007 om 08:55 uur.

  deze gaat werken in voordeel van israel en amerika en in nadeel van de moslims en de arabieren, je moet goed opletten wat ik zeg

 7. SH66T6N
  27 juni 2007 om 05:09 uur.

  “… Voor de Europese commissie moet de nieuwe zender zich een volledig internationaal profiel aanmeten. Inhoudelijk moet Europa centraal staan…. Ook talkshows, spelletjes en ontspanning over actuele thema’s van de EU zijn toegestaan. De televisiezender zal daarbij beschikken over een totale editoriale vrijheid…. Het gaat dus enkel om grote bestaande nieuwszenders zoals BBC World, France 24 (uitspreken: vingts-quatre), CNN maar ook Al-Jazeera.”

  Maar ook Al-Jazeera euchm moesten ze er ff bij vermelden. Het is puur propaganda richting de arabisch sprekenden in Europa. Zie niets van bruggen slaan. Inhoudelijk moet Europa centraal staan, euchm om in te pepperen waar ze niet mee eens zijn als het om ons gaat.

  Wie is ingelicht kan er niet om heen. Das het princiepe. Of als ze terroristjes zoeken.

  Alles wat het westen tegenwoordig doet, moet je met argus ogen aanschouwen !!!!! Stelletje manipulisten en halve waardheden vertellers.

Plaats je reactie