MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Overleg Marokko en Polisario in New York

18 juni 2007 | in Marokko | 22 Reacties

Westelijke SaharaEen delegatie van hoge ambtenaren gaat Marokko vertegenwoordigen (op 18-19 juni) tijdens gesprekken met de Polisario in New York. De gesprekken zijn het gevolg van een VN-resolutie die oproept tot ‘onderhandelingen zonder voorcondities’ tussen de twee partijen om het drie decennium oude geschil over de West-Sahara op te lossen. Dat meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De eerste ronde van dergelijke besprekingen zal in Manhasset in de buitenwijken van New York worden gehouden “op uitnodiging van de VN. Secretaris-generaal en overeenkomstig resolutie 1754 van de Veiligheidsraad”. Marokko zal met “goed geloof en met vaste en oprechte politiek” deelnemen aan deze onderhandelingen, meldt het persbureau.

Er zijn 22 reacties

 1. iliass
  18 juni 2007 om 09:16 uur.

  tazzz en wat word hiermee bereikt? :S

 2. brother
  18 juni 2007 om 11:54 uur.

  Zoiets moet ook voor de Israeliers en de Palestijnen worden georganiseerd in een buitenwijk van Teheran.

 3. Abdess
  18 juni 2007 om 12:57 uur.

  kom op marokko geef ze nouw een stukje land dan is iedreen blij

 4. ***
  18 juni 2007 om 01:16 uur.

  Als die Algerijnen nou niet de hele tijd Polisario zouden opstoken tegen Marokko, dat was dit conflict allang opgelost.

 5. Berkany
  18 juni 2007 om 01:50 uur.

  Marokko moet nooit sahara opgeven, zelfbestuur oke maar die marokkanen(polisario) in algerije niet meedoen , kunnen in tendouf landje bouwen.

 6. 100% marokkaan
  18 juni 2007 om 05:35 uur.

  de sahara is en blijft insahhal van Marokko

 7. WATANI
  18 juni 2007 om 05:45 uur.

  hey abdess wat ben je voor marokkaan als je dat zegt elke stuk grond in de sahara ook al is het maar 1 vierkante meter is marokkaans grondgebied. en wij marokkanen laten dat zeker niet van ons weghalen onze eer is daar te hoog voor. die sahrawa zijn gesteund door die algerije en wij moeten hun stuk land geven zodat die algerijen tevreden zijn fuck hun en die polisario er is daar al veel ste veel gebeurd mohiem 1 conclusie er bestaat geen polisario

 8. rajaa
  19 juni 2007 om 09:19 uur.

  marokko moet voorbereiden voor oorlog tegen algerijnen anders wordt geen oplossing voor deze kwestie sahara is van marokko en blijft voor marokko.
  wij als migranten zijn bereid om oorlog te voeren tegen de barbaren algerijnen.

 9. kano
  19 juni 2007 om 02:35 uur.

  Er is geen polisario wat er wel is, is algerije die ons land wil stelen die algerijnen zijn stelletje dieven, het is zogenaamd polisario, ze weten dat onze sahara rijk is aan grondstoffen, zoals fosfaat, aardgas en olie, daarom worden ze helemaal gek, ze zijn ook bang dat marokko door die grondstoffen rijker wordt en de baas wordt van de Magreblanden, marokko heeft geen olie en gas maar hij is veel en veel beter dan die algerijnen, die wel dat hebben, al die leiders van algerije zijn corrupt en zakkenvullers, en hun volk sterft van de (EL MIZIRIA) ze proberen allemaal naar Europa te vluchten, het is toch een schande, als een land als algerije die alleen maar aan gas 60 miljard euro jaarlijks verkoop en het volk leeft in ellende, nu willen ze ons grondstoffen stelen zodat ze meer en meer hun zakken kunnen vullen, ze krijgen van ons de tivus, als die zgn. polisario geen zelfbestuur willen, dan moeten ze in algerije blijven en daar moeten ze een land gaanstichten.

 10. batata
  19 juni 2007 om 06:48 uur.

  snap niet dat ze gaan overleggen er valt niks te bespreken sahara is van marokko en daar moeten ze met hun vieze vingers van afblijven punt

 11. chamakh
  19 juni 2007 om 07:53 uur.

  en die zidane hoor je niet eens. wij (marokanen) hebben ervoor gevochten en gestrijd dus is het voor marokko. breng ze naar mij die zidans kzal ze 1 voor 1 een lesje geven.

 12. Mourad
  22 juni 2007 om 02:17 uur.

  Deze kwestie speelt al jaren sinds het overdragen van het stuk grond van spanje aan marokko in 1975..echter gaat dit conflict een aantal eeuwen terug..zoals vaker gebleken in de geschiedenis..de versillende dynastieen die over Marokko hebben geregeerd (Almohaden, Almoraviden, Meriniden en zo ook de Alawieten (van de huidige koning) hebben er altijd bedoeienen laten wonen tegen betaling van belasting..vandaag de dag draagt de overheid zelf bij aan het welzijn van dit stuk grond dmv van levensbehoeften goedkoop te verschaffen zodat er zich meer bevolking gaat vestigen en er een spreiding is van ”welvaart”..Dit is echter alleen de basisgeschiedenis..het gaat echter om olie..waar Algerije, de Polisario, Marokko en Amerika op azen..de laatste trekt uiteindelijk aan het lange eind..Marokko verkoopt de olie aan Amerika voor een paar euro en de Amerikanen tonen hun machtsvertoon door hun defensie…de hoofd van de polisario is echter een Marokkaan uit Marrakech..het gaat hier niet om welke land is beter..het gaat om de oeroude drang van mensen naar macht en geld!

 13. Mo
  22 juni 2007 om 03:12 uur.

  onze probleem is met Algarije, en iet met die ratten van polisario!

 14. asadasd
  22 juni 2007 om 06:59 uur.

  wat wil Algarije gaan doen ons verslaan met die zwake mig-29 ? ze maken geen kans tegen de rafale en hem bondgenooten dan wat willen die doen onze bondgenooten zijn veel sterker

 15. kano
  22 juni 2007 om 08:56 uur.

  sahara is marokkaans en blijft marokkaans wat er dan ook gebeurt, en juist de leider van die polisario die Abdelaziz heet is eigenlijk een puur Markkaan uit Marakecht en hij heeft nog steeds familie daar wonen, hij is gewoon een landverader die in de belangen van algerije werkt , hij is omgekocht door die lafaards algerijnen,

 16. lala&poow
  28 november 2008 om 09:42 uur.

  marokko is izan;)
  nederland is de beste

 17. boy
  28 oktober 2009 om 03:01 uur.

  zelfs maroko is niet van jullie is van de joden hahaha sukkkel

 18. peter - de naam
  28 oktober 2009 om 01:50 uur.

  Laatste kolonie van Afrika zucht onder Marokkaanse bezetting
  18-11-2006

  Referendum nu!

  Sedert 1975 zucht het volk van West-Sahara onder de bezetting door Marokko van een groot deel van zijn grondgebied (de voormalige Spaanse Sahara), en verblijven meer dan 180.000 vluchtelingen in barre omstandigheden langs de grenzen van West-Sahara, afhankelijk van internationale hulpverlening, en in afwachting van terugkeer naar hun land. West-Sahara is de laatste kolonie in Afrika, en het gebied staat nog altijd op de lijst van de Verenigde Naties van zogenoemde niet-autonome gebieden.

  De Marokkaanse annexatie van het gebied druist in tegen het internationaal recht. Het door de Verenigde Naties beloofde zelfbeschikkingsreferendum onder het Saharaanse volk heeft nog altijd niet plaatsgevonden. Marokko weigert hieraan mee te werken en lapt alle resoluties van de Veiligheidsraad aan zijn laars. De bemiddelingen door afgezanten van de secretaris-generaal van de VN halen niets uit. Als het Marokkaanse regime zo doorgaat, wordt het tijd sancties tegen Marokko in te stellen, op zijn minst een verbod op wapenleveranties.

  Help de stilte doorbreken

  In bezet West-Sahara heerst in feite de staat van beleg. Elk oppositioneel geluid wordt in de kiem gesmoord of verboden, mensenrechtenactivisten worden opgepakt en in oneerlijke processen tot absurde straffen veroordeeld, burgerinitiatieven gedwarsboomd. Het verzet tegen de Marokkaanse overheersing is echter sterker dan ooit.
  Onafhankelijke media worden door Marokko systematisch geweerd. Hierdoor dreigt het volk van de West-Sahara vergeten te worden, en kan Marokko straffeloos zijn gang gaan. De Verenigde Naties zijn aanwezig in bezet West-Sahara, maar bieden de bevolking geen enkele bescherming.

  Ook in Nederland

  Sedert 2003 is in Nederland actief de Stichting Zelfbeschikking West-Sahara – voluit: Nederlandse Stichting voor uitoefening van het recht op zelfbeschikking door het volk van de Westelijke Sahara. De Stichting wil bevorderen dat het volk van de Westelijke Sahara eindelijk in vrijheid over zijn toekomst kan beslissen. Zij tracht dit te bereiken door beleidsbeïnvloeding, algemene informatievoorziening, voeren van campagnes, ondersteuning van personen of organisaties die zelf een actie willen beginnen, bevordering van onderlinge contacten tussen Nederlanders en Saharanen.
  Ze wil een bijdrage leveren aan de druk die vanuit vele vriendschapsverenigingen, solidariteitscomités, vakbonden, politieke partijen, mensenrechtenorganisaties etc in en buiten Europa wordt uitgeoefend op Marokko en op die landen die Marokko steunen in zijn illegale bezetting van West-Sahara.
  Aandachtspunten voor actie zijn de ernstige en aanhoudende schendingen van de mensenrechten in bezet gebied en de betrokkenheid van Nederland bij de plundering van de natuurlijke rijkdommen van de Westelijke Sahara. Daarbij wil de Stichting in Nederland de stem laten horen van de Saharanen zelf, uit bezet Sahara en de vluchtelingenkampen.

 19. anissa
  22 december 2010 om 07:04 uur.

  sahara is van marocco die its willen weten moet lirende de geschiedenis

 20. anissa
  22 december 2010 om 07:05 uur.

  In 1975 heeft marokko inderdaad de sahara geclaimt en het modern hervormt van zand tot gebouwen. Mensen die in sahra zijn hebben al alles wat hun hartje begeerd ze hebben een uitkering van de marokkaanse overheid de rest van marokko hebben dat niet. Gratis huizen goedkoop conservatie hun hebben zelfde rechten als iedere mens. Maar hun zijn lui en genaratie boven genaratie werkt gewoon niet. Terwijl de rest van marokko buiten de sahra hard werkt voor zijn brood zijn de mensen in sahra te lui en krijgen alles terwijl ze zitten. En dat allemaal krijgen de marokkanen stank voor dank. Sahra is officeel van marokko vanaf youssef ben tachefien de hele sahra was onder de bezetting van de alouine. De oorzakers van marokko die bezet werd was door de spanjaarden en de fransen.. marokko was sinds ‘1956 vrij en vanaf die tijd vraagt hij de bevrijding van marokko (sahra) tot 1975 en dat is gelukt de spanjaarden waren weg gegaan. Marokko heeft niet zomaar sahra op zijn naam gezet dit ging via een rechtzetting een wet in Nederland Den-Haag.
  Wie de waarheid wilt weten en zien van wie de sahra oorspronkelijk is moet de geschiedenis lezen de boeken de liegen. De polisario waren een soort groep terroristen die criminelen waren gestuurd door algeria.

  Dit wou ik even kwijt en het hele verhaal duidelijk maken en een beeld geven aan iemand die niet weet hoe dat zit.

  Met vriendelijk groeten Sabrina

 21. peter = de naam
  23 december 2010 om 09:57 uur.

  @anissa. Je gelooft toch niet zelf in die propaganda leugenpraatjes? Wordt je betaald door de Marokkaanse regering om deze onzin te verkondigen?

 22. AZRO
  24 december 2010 om 04:32 uur.

  ahahhahah

  Sahara is van mij en niet van jullie of van marokko
  zo goed?
  ahhahahahh

Plaats je reactie