MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ontslagen AH medewerkster wint zaak

20 juni 2007 | in Carriere | 9 Reacties

verkeersongelukEen vrouwelijke werknemer van het Albert Heijn is onterecht op staande voet ontslagen. Dat heeft een kantonrechter bepaald in de zaak die aangespannen was door de vrouw. De vrouw had vorig jaar een ernstig verkeersongeluk meegemaakt in Marokko, waarbij haar broer invalide raakte en haar tante is overleden. Als gevolg daarvan kwam ze niet tijdig terug van vakantie en werd ze door de AH op staande voet ontslagen.

Het had voor de hand gelegen dat AH eerst de eiseres op korte termijn nog voor een gesprek had uitgenodigd. Dan zou het zeer zware ongeval in Marokko en de verdere gebeurtenissen besproken kunnen worden en had AH (eerder) de benodigde helderheid kunnen krijgen, aldus de rechter. Het gegeven ontslag is mede hierdoor nietig en de arbeidsovereenkomst bestaat dan ook nog steeds.

De rechter veroordeelt AH, bij wijze van voorlopige voorziening, om aan eiseres het volgende te betalen:
(1) € 7.398,66 bruto aan loon exclusief vakantietoeslag.
(2) Het loon van € 1.222,92 bruto per 4 weken vanaf 1 maart 2007 te vermeerderen met de vakantietoeslag van 8 %.
(3) 10 % aan wettelijke verhoging over het achterstallige loon vanaf de dag der verschuldigdheid;
(4) De wettelijke rente over de hiervoor genoemde/bedoelde bedragen vanaf de dag der verschuldigdheid tot de dag der algehele voldoening;

Verder wordt Albert Heijn veroordeelt tot het betalen van de proceskosten, meldt het Nederlands Juridisch Dagblad.

Er zijn 9 reacties

 1. Good Girls
  20 juni 2007 om 06:39 uur.

  wauw te gek justice baby

 2. wijchen
  20 juni 2007 om 09:47 uur.

  hier appiehein heb je ook wat

 3. brother
  20 juni 2007 om 04:36 uur.

  Is niet nodig geweest om de bedragen te noemen.

 4. Realist
  20 juni 2007 om 06:48 uur.

  Kijk is aan, soms is het beter om serieus stappen onder te nemen.

 5. Tima
  20 juni 2007 om 10:11 uur.

  Blij dat er gerechtigheid bestaat.

 6. Relaxtro
  21 juni 2007 om 01:27 uur.

  AppieHappie had moeten informeren naar waarom de werkneemster niet was gekomen, iemand op staande voet ontslaan doe je alleen bij ernstige misdragingen (zoals diefstal o.i.d.), in andere gevallen hoor je eerst een gesprek aan te gaan.
  De werkneemster had wel iets van zich moeten laten horen, je kunt niet verwachten dat mensen begrip hebben voor iets waar ze niets weten.

 7. marokkino
  21 juni 2007 om 09:57 uur.

  beter jallah zied!

 8. yassin
  25 juni 2007 om 01:38 uur.

  aardig bedrag heeft ze gekregen.blij dat we niet in amerika zijn voor het zelfde had ze een geladen machine geweer gekocht en iedereen van appie hein neer gemaaid.dat was wat geweest dan konden de bloemen winkels weer verdienen en liepen we stille tochten

 9. Sihem
  16 juli 2007 om 12:15 uur.

  wouuwwww, meneeer ”kantoortjeappieheijn” wordt zeker gek na zo een veroordeling.. funnyy

Plaats je reactie