MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko en Polisario praten na zomer verder

21 juni 2007 | in Marokko | 19 Reacties

Westelijke SaharaMarokko en het naar onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara strevende front Polisario praten later deze zomer verder. Dit heeft het front Polisario dinsdag in een verklaring in de Amerikaanse staat New York laten weten. De verklaring kwam aan het einde van twee dagen van onderhandelingen tussen de twee partijen die onder auspiciën van de Verenigde Naties op Long Island, niet ver van New York, zijn gehouden. Dat meldt De Telegraaf.

Alle deelnemers kwamen overeen om elkaar in de tweede week van augustus terug te ontmoeten. Mogelijke resultaten uit de eerste gespreksronde werden niet meegedeeld. Volgens de mededeling hebben de buurlanden Algerije en Mauritanië aan de openings- en slotzitting deelgenomen en in de tussentijd afzonderlijk naar een uitweg uit het conflict gezocht.

Er zijn 19 reacties

 1. izaan
  21 juni 2007 om 02:02 uur.

  wollah marokko is echt zwak land als het gaat om defensie ze zitten al 20 jaar met die woestrijnratten te strijden kunnen ze nog niet winnen marokko heeft wapens zahmaa pfff kut polisario kut algerije

 2. kano
  21 juni 2007 om 06:38 uur.

  als marokko wil kan hij binnen 24 die woestijnratten uitroeien, maar wij marokkanen hebben een goede hart,

 3. ww
  21 juni 2007 om 11:42 uur.

  nee dan zal amerika aanvallen
  want zij zijn de oprichters van verdeel en heers
  samen met de joden

 4. mocro
  22 juni 2007 om 01:50 uur.

  ze zullen marokko niet aanvallen gek amirika wil juist dat marokko de wes sahara houd want marokko houd het daar in de gaten dat er geen spullen worden gesmokeld en nog wat amirika heeft de polisario niet eens erkend en om nog een land aantevallen daar heben ze ggen zin meer in wand ze komen irak al niet uit om nog een oorlog te beginen maar wees niet bang marokko verliesd de sahara niet marokko zal het nooit op geven wat er ook gbeurd en wat moet algerij nou daar doen we heben niets met hun te maaken niks is van hun wij alle marokkanen zullen winnen wat er ook is

 5. kano
  22 juni 2007 om 02:14 uur.

  WW amerika zal nooit tegen marokko oorlog gaan voeren want marokko is een van de grootste vrienden van amerika en de joden, en marokko was de eerste land die amerika heeft erkend, dat staat ook genoteerd op een bronzen bord op de ingang van de congres, als marokko een vijand was van amerika, dan hadden hem allang kapotgemaakt, en de polisario de sahara te geven, Amerika en frankrijk hebben marokko altijd gesteund

 6. asadasd
  22 juni 2007 om 07:08 uur.

  izaan waarom praat je shit in 1976 begon de oorlog en in 1978 won marokko en ze beziten de sahara 30 jaar en marokko staat op de 26 plaats voor defensie heb ik gezien op een defensie lijst en ja polisario bestaat nog maar hamas bestaat toch ook nog

 7. asadasd
  22 juni 2007 om 07:24 uur.

  en o ja die kapot tanks zijn niet van marokko maar dat zijn t-55 van polisario en algerije want zomige denke dat het van marokko is maar is niet zo en WW een vraag gebruik jij drugs? amirka zal marokko nooit aanvallen want marokko is lid van Major non-NATO dat zijn zeer belenrijke bont genooten van amirka deze landen zijn almaal lid hier van: Australia Egypt Israel Japan South Korea Jordan New Zealand Argentina Bahrain Philippines Thailand Kuwait Morocco Pakistan deze landen zijn bondgenooten van elkaar en ook zeer belerijke van amirka

 8. mhamed
  23 juni 2007 om 10:39 uur.

  jullie slapen allemaal nog denk ik!!!!!!!
  deze verdeeldheid in de wereld vooral tussem moslims.is juist wat de joden samen met amerika willen.
  ik kan vijftig voorbeelden noemen als ik wil.

  HUN WORDEN HIERMEE RIJK EN DE MOSLIMS MAKEN ELKAAR AF ZODAT MOSLIMS IN DE HELE WERELD NOOIT EEN ZULLEN ZIJN.

 9. kano
  23 juni 2007 om 03:01 uur.

  MHAMED ik wil je een ding zeggen als de arabische landen verenigd willen worden dan kan niemand hun dwingen om verdeeld te blijven niet amerika en ook niet de joden wie voor deze verdeling zorgt is de arabieren en de moslims zelf, kijk wat nu algerije flikt, dit land heeft al die jaren de polisario gesteund, zodat deze oorlog voert tegen marokko, en ze willen ons land pikken, in de jaren 70 hebben ze 40000 marokkanen die destijds in algerije leefden het land uigezet, zulke dingen doen de amerikanen niet, een land als algerije is gewoon niet te vertrowen, marokko heeft algerije al jaren gesteund in de strijd tegen de fransen de bezetters destijds, en wat krijgt marokko als dank terug van dat land, het oorlog voeren tegen marokko.

 10. sadf
  23 juni 2007 om 08:05 uur.

  polisario kan marokko niet aan polisario heeft alleen maar t-55 dus laat polisario en marokko oolog maar komen marokko wint toch weer van polisario laat ze maar komen als ze 2 keer willen verliezen

 11. yassin
  25 juni 2007 om 11:03 uur.

  voor alle wijs neuzen hier oorlog heb je alleen verliezers ,wij marokanen kunnen vechten maar vergeet niet wat allah bepaald zal schieden dus waar is jullie imaam.

 12. yassin
  25 juni 2007 om 11:11 uur.

  o ja nog een ding Amerika kan iedereen zijn bondgenoot zijn het was ook een vriend van saddam.En wij hebben de steun aan saddam gemerkt ,een touw om zijn nek is dat trouwe bondgenoot.kijk mocro broeders als het op neer komt valt Amerika alle moslim landen aan of ze nou bondgenoten zijn of niet .Amerika is de politie van de wereld kijk maar naar hun atoom bom zij mogen die hebben maar anderen niet het is net of ik zeg tegen jullie morgen eten jullie patat en geen tegen spraak.met andere woorden Amerika is het onheil van vandaag.hun wapens zijn hun inkomsten dus zo vreedzaam zijn die cowboys niet en trouwens de indiaanen zijn uitgemoord door europa en dat zijn dat amerikanen van vandaag.ZAAK GESLOTEN ALS JULLIE MIJ VRAGEN

 13. mhamed
  25 juni 2007 om 11:13 uur.

  kano wat ik bedoel is dat achter de schermen altijd die amerika achter zit.

 14. zawaj
  25 juni 2007 om 06:03 uur.

  gewoon blijven uitstellen totdat er een meerderheid marokkanen zijn gestationeerd en daarna democratisch verkiezingen houden. 😉

 15. kano
  25 juni 2007 om 07:18 uur.

  niemand wil tegen z”n moslimbroeder oorlog gaan voeren, maar je moet je land kunnen verdedigen , als de polisario en de algerijnen ons land met geweld willen pikken dan horen we ons land te verdedigen, en het maakt helemaal niets uit wie je vijand is.

 16. ***
  26 juni 2007 om 12:40 uur.

  Die separatisten kunnen het net zo goed meteen opgeven, want ze zullen nooit hun doel bereiken. Als algerije die polisario zo geweldig vind dan geven ze hun maar een stuk land op algerijns grondgebied, maar ze blijven af van de soevereiniteit van koninkrijk marokko ( van tanger tot dakhla en van casa tot figuig)

 17. anti-polisario
  16 juli 2007 om 06:55 uur.

  jij waarom recht polisario niet algerije hun land op gewoon in het midden van algerije net als in zuid-afrika

 18. Reguibat
  03 mei 2009 om 12:09 uur.

  Ik ben in de westelijke sahara geweest:
  Situatie in Dakhla en Laayoune is voor de Sarawi’s uitzichtloos. Ze moeten in de sloppenwijken leven en mogen geen eigen zaak starten.
  Hoe heette dat ook al weer?? Apartheid, daar streed Marokko toch zo hard tegen?
  Zoals ook met Israel en de Palestijnen. Geen wonder dat zij ook een Intifadah starten…..

 19. Mohamed
  07 november 2009 om 12:59 uur.

  Salaam mensen
  keek laatst een programma op 2m schrok erg van het gene wat is gebeurt met de arme mensen in de sahra Marokko hoort naar mijn zeggen de bevolking te beschermen in plaats van iedere dag besprekingen te hebben met amerika over onbelangrijke zaken. Dat Marokko zo slecht kon zijn met defensie tip!
  2m kijken dan polisario erg informatieve documentaire

Plaats je reactie