MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko stimuleert exporttuinbouw

22 juni 2007 | in Economie, Marokko | 1 Reactie

marokko landbouwDe dynamiek en groei van de Marokkaanse tuinbouwsector is in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Deze groei is, samen met de modernisering van de Marokkaanse groenten en fruitsector, vooral totstandgekomen dankzij nieuw beleid van de Marokkaanse overheid, die bevordering van buitenlandse investeringen centraal stelt.

De groenten- en fruitteelt in Marokko is gericht op de export. De teelt vindt veelal plaats op moderne middelgrote tuinbouwbedrijven, die zich bevinden in de gebieden rond Fès, Marrakech, Casablanca en Agadir. De belangrijkste producten zijn tomaten, wortelen, meloenen, courgettes, paprika’s, bonen en citrusfruit.

Het beleid van de Marokkaanse overheid is vooral gericht op het stimuleren van de exporttuinbouw. Het aantrekken van buitenlandse investeerders staat daarin centraal.

Voor buitenlandse landbouwbedrijven is Marokko ook interessant geworden. Mede hierdoor organiseert de directie Industrie en Handel van het ministerie van LNV een handelsmissie naar Marokko op 3 tot 8 december. Nederlandse land-en tuinbouwbedrijven kunnen dan met hun Marokkaanse partners samen aan projecten werken die tot 60% door de Nederlandse overheid gefinancierd kunnen worden, aldus FoodHolland.

Er is 1 reactie

  1. yassin
    25 juni 2007 om 01:40 uur.

    Lang LEve MOHAMED 6

Plaats je reactie