MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gouda versterkt banden met Marokko

23 juni 2007 | in Maatschappij | 3 Reacties

Aardebeving ImzourenDe contacten tussen Gouda en het Marokkaanse Rifgebergte worden de komende tijd aangehaald. Het initiatief hiertoe ligt bij de gemeente. Gouda gaat zich sterk maken op het gebied van onderwijs in Marokko en binnen het platform Nederland-Marokko van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De activiteiten in Marokko zullen onderwijsgebonden zijn. Vooral op de middelbare school in Imzouren, het Lycée d’Imzouren, zullen ze plaatshebben. Deze school werd tijdens de aardbeving van 2004 ernstig getroffen. Dankzij een fundraisingavond in Goudse Schouwburg is voor herbouw van het college ruim 140.000 euro opgehaald.

In Gouda is tien procent van de bewoners van Marokkaanse afkomst, veruit de meesten komen uit het Rifgebied, aldus het Algemeen Dagblad.

Er zijn 3 reacties

 1. mhamed
  23 juni 2007 om 10:32 uur.

  dit noem ik nou beleid met verstand.

 2. yassin
  25 juni 2007 om 01:31 uur.

  ik kom zelf uit waddinxveen das vlakbij gouda wat ik tegen alle marokanen uit gouda wil zeggen is .GA DOOR MET HET GOEDE WERK ALS WIJ NIET VOOR ELKAAR OP KOMEN DOE NIEMAND HET.dit bewijst dat gouda een eenheid is.

 3. Maktab
  25 juni 2007 om 09:57 uur.

  We moeten elkaar inderdaad helpen. We moeten ervoor zorgen dat de kinderen in Marokko ook een toekomst kunnen opbouwen en ons land op kunnen bouwen. Dit kan alleen als ze een goede opleiding hebben en hier iets mee doen, dus Gouda RESPECT!

Plaats je reactie