MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

AZIZ onderscheiden met Amsterdamprijs

27 juni 2007 | in Kunst | 1 Reactie

Aziz BekkaouiHet Amsterdams Fonds voor de Kunst kent de Amsterdamprijs voor de Kunsten 2006 toe aan kunstenaar/modevormgever AZIZ. AZIZ is volgens de jury van bijzondere betekenis voor de kunst en cultuur en levert op eigen wijze een bijzondere, actuele en grensoverschrijdende bijdrage aan de kunsten in Amsterdam. Tijdens de prijsuitreiking, die plaatsvindt op 23 augustus 2007
in Muziekgebouw aan ‘t IJ, ontvangt AZIZ de prijs uit handen van burgemeester Job Cohen.

Juryrapport Amsterdams Fonds voor de Kunst: Kunstenaar / modevormgever AZIZ manifesteert zich op verschillende terreinen. Hij organiseert en geeft vorm aan diverse performances maar ontwerpt bijvoorbeeld ook de kleding voor de medewerkers van de nieuwe Amsterdamse Openbare Bibliotheek. Aziz injecteert op allerlei fronten verscheidenheid in de stad, flirt met subculturen en daagt de dreigende uniformiteit van Amsterdam uit. Op uitzonderlijke wijze combineert hij estetiek en engagement.

AZIZ is een Nederlandse modevormgever (van Marokkaanse afkomst) die een eigen ‘handschrift’ in kleding heeft ontwikkeld. Hij speelt voortdurend met de relatie van kleding en identiteit. Kleding is als een tweede huid die de identiteit van de drager weerspiegelt en aldus ‘gelezen’ wordt door zijn omgeving. Het is tegelijkertijd ook een beschermlaag van al datgene wat niet openbaar en publiek gemaakt wil worden. Naast zijn eigen collectie ontwerpt AZIZ kostuums voor ondermeer opera’s en hedendaagse moderne dansen ontwikkelt hij performances. AZIZ presenteerde zijn werk op de catwalks in Parijs, Londen en Wenen, in diverse theaters en musea in binnen- en buitenland waaronder het Guggenheim Museum, New York.

Er is 1 reactie

  1. Farid
    27 juni 2007 om 12:11 uur.

    Zo zet je de bekken van hirsi’s, theo’s en geerten dicht en niet door alleen maar praatjes en hangtjes op de straatjes.
    Goed zo Aziz, ga zo door…
    Groetjes vanuit mooie Marokko

Plaats je reactie