MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Jongens misbruiken jongere kinderen’

28 juni 2007 | in Maatschappij | 27 Reacties

Diamantbuurt Tientallen kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht maken zich al zeker een jaar schuldig aan het stelselmatig mishandelen, intimideren en aanranden van jongere kinderen van 8, 9 en 10 jaar oud. Dat stelt het Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Bouchra Dibi in De Telegraaf. Zij deed onderzoek naar de misdragingen in de omgeving van Neckerdreef, Peetersdreef en Elbedreef.

De daders zijn ongeveer 12 jaar en overwegend van Marokkaanse afkomst. De daders zouden de kinderen de bosjes in trekken om onder andere seksuele handelingen te laten verrichten. Naast seksueel misbruik gaat het ook om schoppen en slaan van de jonge kinderen. Volgens Dibi zijn de slachtoffers ook Marokkaans.

Het raadslid stelt in de krant dat de problemen niet worden aangepakt: “Dit is nu bijna een jaar aan de gang. Men praat en praat en praat. Ondertussen gebeurt er niets.” Hulpverleners, politie en de gemeente weten volgens Dibi niet hoe ze de ouders moeten bereiken. Afkomst zou hier een rol in spelen. “Binnen de Marokkaanse gemeenschap zijn dit soort dingen heel erg taboe.”

Er zijn 27 reacties

 1. SAMIRA
  28 juni 2007 om 08:44 uur.

  IN DE MAROKKAANSE GEMEENSCHAP TABOE ?????

  ALS IK ERACHTER KOM DAT 1 VAN MIJN KINDREN DAARVAN SLACHTOFFER IS DAN STAP IK PERSOONLIJK NAAR DIE OUDERS EN SCHAKEL DE POLITIE IN , EN GEEF DAT ROTKIND NOG EEN PAAR GOEDE KLAPPEN ( LEES MISHANDELING ) ERBIJ

 2. Abdess
  28 juni 2007 om 12:26 uur.

  hajawaaaaaans

 3. balou
  28 juni 2007 om 04:02 uur.

  Heel goed Samira en zo hoort het ook ! Vreselijk dat zulke dingen gebeuren.
  Ik woon daar vlakbij en weet dat er een grote groep losgeslagen jochies zijn die constant mensen het leven zuur proberen te maken. Heb gezien dat ze zelfs de politie niet schuwen en deze met van alles bekogelen. Dan hebben we het over jochies van 10 a 11 jaar oud .Van deze sexuele feiten heb ik niets gezien of gehoord en ben me ook rot geschrokken dat dit gebeurd is .

 4. kano
  28 juni 2007 om 06:07 uur.

  gewoon die boel keihart aanpakken en een nieuwe opvoeding geven

 5. Henk-Rotterdam
  28 juni 2007 om 06:17 uur.

  Beste mensen,
  Even niet te snel en te hard reageren ondanks dat de reacties zeer begrijpelijk zijn maar wel emotioneel genomen,en terecht.
  Maar laten we eerst eens laten uitzoeken wat er zich nu precies heeft afgespeeld en wat er nu van waar is.
  Ik blijf het vreemd vinden dat dit raadslid onderzoek deed,bepaalde zaken constateerde en geen aangifte deed,
  Je kan namelijk ook na een onderzoek en consatering van feiten aangifte doen,je hoeft een slachtoffer te zijn.
  Sterker nog,als zij dat een half jaar geleden al wist en constateerde dat het echt gebeurde neem ik het haar zelfs kwalijk dat ze geen aangifte deed en de zaak liet voort bestaan.
  Maar nogmaals laten we eerst eens uitzoeken wat er nu echt zich heeft afgespeeld en er voor waken dat er geen mensen onnodig worden beschadigd door onbewezen verhalen en van “horen zeggen”.
  En een gezegde is:
  “van horen zeggen,komen de meeste leugens voort”.

 6. adil
  28 juni 2007 om 06:30 uur.

  ziek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 7. DvdHaas
  28 juni 2007 om 10:03 uur.

  Hr Henk=Rotterdam altijd dat relativeren ,gebruikelijk in linkse kringen
  die deze problemen hebben laten ontstaan.Praten,pappen en
  nathouden , theedrinken ,we kennen al deze methodes.
  Luister naar Marcouch Stadsdeelvoorzitter in Amsterdam , de tijd
  van praten is voorbij hard aanpakken.

 8. studente
  28 juni 2007 om 10:59 uur.

  Inderdaad ziek!!!!!!!

 9. Maghreb.NL » Blog Archive » ‘Dibi moet haar eigen PvdA-bobo’s aanspreken’
  29 juni 2007 om 01:07 uur.

  […] PvdA-raadslid Bouchra Dibi heeft jongerenoverlast in Overvecht op de kaart gezet. Moedig. Maar ze moet vooral haar eigen PvdA-bestuurders aanspreken, die slap optreden. Dat zeggen de meeste fracties in de Utrechtse gemeenteraad tijdens een belronde van het Algemeen Dagblad. […]

 10. Henk -Rotterdam
  29 juni 2007 om 08:21 uur.

  DVDHAAS
  De opmerkingen die je plaatst bewijzen eens te meer de ondoordachtheid van mensen die menen een mening te hebben in deze zaken en verder er ver vanaf staan.
  Als je de eerdere stukjes had gelezen over deze zaak en mijn reactie daarop had je geweten dat ik heb gezegd dat de daders keihard moeten worden aangepakt ,maar wel eerst bewijzen en niet afgaan op geruchten en nog steeds onbewezen verhalen.
  Dat er iets aan de hand is oke maar wel overduidelijk wie ,wat waar,wanneer ,waarom,waarmee .
  Dan pas kan je optreden en de echte daders aanpakkken.
  Maar door de reacties zoals die van jou krijgt de overheid de kans om niet op te treden door dat je schuldvraag en onderzoek aan elkaar koppelt en daarmede het werkt bemoeilijkt.
  In welke hoek je zit is ook duidelijk omdat je gelijk de linkse zijde de schuld geeft van de problemen van de afgelopen jaren,maar misschien heb je een stukje gemist in dit land maar sedert 2002 zijn er rechtse coalities geweest en werden de steden bestuurd door grotendeels gemeentebesturen die bestonden uit zogenaamde nazaten van Fortuyn,de leefbaar fracties in de tientallen gemeenten.
  Het is nu een hobby geworden om direct na dat er iets is gebeurd de linkse kant aan te vallen of dat zij in de afgelopen 3 maanden deze toestanden hebben veroorzaakt.
  Zo bijvoorbeeld het tekort van 1 miljard op de gezondheidszorg veroorzaakt door de VVDer Hoogervorst-VVD-en nu ineens op het bordje van de huidge kabinet gelegd en de schuld uiteraard bij de PVDA.
  De puinhoop veroorzaakt dor het wanbbeleid van Verdonk-VVD-en wie krijgt de schuld juist Albayrak
  De bende die is ontstaan in deafgelopen jaren bij Defensie waardoor de troepen in oorlogsgebieden nu zonder materiaal of minutie zitten,wie was de minister o,ja Kamp -VVD-
  Het geconstaateerde tekort doorde opbrengsten van aardgas en de puinhoop bij de Douane en de belastingdienst,wie was de minister,ja toch Zalm- VVD- die nu gaat werken voor de DSB je weet wel van Scheringa de banken met de woekerrente van leningen,
  Ik zal stoppen maar ik kan nog lang doorgaan met deze feiten.
  En over je opmerking van links,ik stem op diegene die mij het meeste aanspreekt om te komen tot een samenleving met plaats voor allen en die de belangen inziet van een samenleving op basis van gelijkheid en saamhorigheid.
  Met respect voor elkaars overtuiging en die een ieder eerlijk en open tegemoet treed.
  En geen geklootzak als het roepen van inhoudloze kreten en
  verdachtmakingen van onbewezen feiten.

 11. rajaa
  29 juni 2007 om 08:51 uur.

  is bouchra dibi ook een van die slachtoffers soms?

 12. Maktab
  29 juni 2007 om 10:09 uur.

  Niet alleen de kinderen aanpakken, ook de ouders. Kinderen worden los gelaten en dan wordt er verwacht dat ze goed terecht komen. Opvoeden is heel moeilijk, maar je moet er wel je best voor doen en niet verwachten dat de buitenwereld je kinderen opvoed. Het gaat mij dan niet alleen om het misbruiken van andere kinderen maar het gedrag van de (in dit geval) marokkaanse jongeren in z’n algemeenheid. Hoe kan een kind nou tot ’s avonds laat buiten gelaten worden zonder dat de ouders ook maar enige controle uitoevenen?

 13. sidiberkane
  29 juni 2007 om 11:07 uur.

  dit stel tuig moet gwoon trug naar marokko om op nieuw op gevoed te worden punt uit

 14. balou
  29 juni 2007 om 02:10 uur.

  Kom op Marokkaanse gemeenschap , aktie ! zo snel mogelijk de kop indrukken! En henk niet de Cohen aanpak graag ! Ouders laat van je horen !!!
  en doe aangifte !! het is nu toch bekend in heel Nederland , wees aub niet bang voor intimidatie, meld misdaad desnoods anoniem , dit soort praktijken dient direkt uitgeroeit te worden. Zonder uw aangifte kunnen ze niets !

 15. maghrabi
  29 juni 2007 om 02:47 uur.

  egt triest…geen woorden voor!!!!:S

 16. balou
  29 juni 2007 om 03:38 uur.

  nederland geeft miljoenen uit aan projekten om dit tuig op het ” goed ” pad te krijgen. Beter is met marocco overeenkomst sluiten om dit tuig eens echt op te voeden. Nederland betaald marocco voor de opvoeding ! simpel en een snelle oplossing !

 17. Henk-Rotterdam
  29 juni 2007 om 04:08 uur.

  Balou,
  Ik ben absoluut geen voorstander van de Jobje Dialoog aanpak en ben net als jullie van mening dat de daders keihard aangepakt moeten worden.
  Maar dan moeten we wel eerst weten wie de daders zijn en wat ze allemaal apart gedaan hebben,dan pas kan je optreden.
  Inderdaad aangifte doen ,maar dan zal je wel eerst de ouders moeten overtuigen dat hun kinderen slachtoffer zijn van deze praktijken,en moeten ze leren hun valse schaamte af te leggen.
  En ik weet dat het heel moeilijk is om zover te komen,maar toch zal het moeten,kinderen zwijgen dikwijls uit angst voor straf omdat ze denken dat ze het zelf hebben uitgelokt ook omdat de dat de daders hen wijs maken van dat je het zelf hebt gewild of er om vroeg.
  De daders schijnen nog jong te zijn en dus heel goed te corrigeren,maar dan moet er wel worden ingegrepen en niet alleen maar komen met verhalen en opmerkingen.
  En in het basisonderwijs moet meer tijd worden ingeruimd voor het geven van voorlichting over deze zaken en het geven van sexuele voorlichting om deze praktijken te voorkomen.
  Maar vergeet niet de vele randverschijnselen die er mede debet aan zijn.
  TV-boekenwinkels waar de smerige pornoboekjes voor het grijpen liggen en ga zo maar door
  Ga dan de deuren langs en ga naar de speelplaatsen en ga toezicht houden op de genoemde plekken en zorg dat je de daders te pakken krijg

 18. mo
  30 juni 2007 om 04:43 uur.

  waar zijn de ouders van deze dieren waar zijn ze tfoe tfoe tfoe

 19. casa
  30 juni 2007 om 09:03 uur.

  oppakken en ze een lesje leren.
  dit kan en mag absoluut niet getolereerd worden.
  als ze nu al deze rare streken uit halen,god weet niet wat nog meer als ze ouder zijn.
  m.a.w uitroeien en opsluiten in opvoedingskampen
  BALKENENDE WAKE -UP

 20. Marco
  01 juli 2007 om 08:48 uur.

  @Henk,

  Je weet zelf ook wel dat enkele jaren van Fortuyn nazaten niet genoeg is om meteen het schip te doen keren. De grote steden zijn vele jaren bestuurd geweest door met name linkse partijen. Dus doe alsjeblieft niet zo onnozel dat links geen verantwoordelijkheid draagt. En Verdonk heeft gewoon het beleid dat Cohen bedacht heeft willen uitstippelen. We hebben nu 20 jaar de andere kant opgekeken om stigmatisatie te voorkomen (denk bv. maar aan de problemen die openbare zwembaden hadden met marokkaanse jochies die nederlandse meisjes aanrandden). Gelukkig zijn het nu de allochtonen zelf die het voortouw nemen om iets te gaan doen aan dit soort zaken want autochtoon links en zelfs de VVD kijken in politieke correctheid machteloos toe. Je komt uit Rotterdam? Dan ken je het gezegde: geen woorden maar daden!

 21. Henk-Rotterdam
  01 juli 2007 om 04:17 uur.

  Marco,
  Na enkele jaren met de nazaten van Fortuyn in Rotterdam blijkt alleen maar telkens weer wat een stelletje zichzelf bedruipende en zeer zeker voor hun eigen belang opkomende figuren het zijn en zijn geweest.
  Dat is gebleken in de steden en in de landelijke politiek.
  De grootste volgers van Pim waren hier uiteraard de Leefbaar Rotterdammers.
  Nu ze eindelijk na 4 jaar wanbeleid zijn vertrokken komen er vele zaken naar boven die het daglicht toch maar moeilijk kunnen verdragen.
  Na hun aantreden stonden ze te brullen dat de bezem door het ambtelijke apparaat ging en dat het afgelopen was met het eigenmachtig optreden door de diensten in de gemeente.
  Wel even ter verduidelijking,in 2001 is er door de gemeente voor 41,3 miljoen euro uitgegeven aan externe adviseurs.
  Ik hoor de heren Pastors en Sorensen nog roepen dat dit soort idioterie afgelopen moest zijn en dat men voor alle externe raadgevingen toestemming nodig had van verantwoordelijke wethouder.
  Wel toestemming is heel summier gevraagd en nu blijkt dat het bedrag tussen 2002 en 2006 is opgelopen tot 151,3 miljoen euro,hoe bedoel je beleidsgericht werken en controle over het ambtelijk apparaat.
  De bekende blunderput is ook in handen van eerst de VVD geweest en na 3 maanden wegens ziekte van de VVD wethouder in handen van LR met Pastors als verantwoordelijke wethouder ,
  Budgetoverschrijding op dit moment 53 miljoen euro.
  Onder deze wethouders hadden we ook een directeur Havenbdrijf die zelfstandig kredieten verstrekte en de gemeente borg stelde voor afgegeven bankgaranties.
  Schade nu nog niet alles bekend is maar waarschijnlijk meer dan 200 miljoen euro.
  Voor het project veilig wonen werd er voor de Dordtselaan en bedrag van 9 miljoen beschikbaar gesteld,
  Nu blijkt het geld op te zijn en is er geen resultaat en nog erger niemand kan verantwoorden waar het geld aan is besteed.
  Wel blijkt nu, dat de opdrachtgevers voor het project rechtstereeks banden hadden met degene die opdrachten ontvingen en derhalve het geld.
  In een geval bleek zelfs dat een figuur getrouwd was met een ontvanger van het geld.
  En van welke partij was de verantwoordelijke wethouder ? juist LR
  Zo kunnen we dit lijstje wel even aanvullen maar we we nu niet gaan doen of alles de schuld is van links want in de jaren daarvoor zat er in de gemeente een coalitie van PVDA-CDA-VVD en deze heeft er meer dan 20 jaar gezeten.
  Na het aantreden van LR kwam er een coalitie van LR/VVD/CDA.
  Dus totale pakket bij de linkse hoek neer mikken is wel erg gemakkelijk en goedkoop.
  Zo ook het gelul over alle foute zaken die zijn gedaan door de vorige paarse kabinetten.
  Te gemakklijk wordt er nu vergeten dat paars bestond uit PVDA/VVD/D66.
  Nu wordt er door de VVD gedaan of na 12 jaar van hun ineens alles door dit kabinet te niet wordt gedaan,wel laten we het anders stellen,ze hebben knap 12 jaar lang op het pluche gezeten,maar hoe langer hoe meer komen er overal lijken uit de kasten door deze jaren van CDA/D66/VVD
  Ik kan nog lang door gaan met een opsomming te geven maar zal stoppen ermee.
  Wat betreft de opmerking dat de allochtonen nu zelf gaan ingrijpen even het volgende.
  Dat wilde deze mensen al veel langer maar iedereen liet ze in de kou staan en doet dat nu vaak nog.
  Het is een taak van de overheid in vele zaken het voortouw te nemen maar dat ontbreekt in vele gevallen.
  Ik heb daar al dikwijls over geschreven en mijn mening over gegegeven en echt niet alleen hier maar tot aan de 2e kamer aan toe,maar als je respons verwacht moet je lang wachten.
  Vele partijen komen niet verder als een antwoordt / van het heeft de aandacht
  of wij vinden uw onderwerp erg interessant.
  En daar blijft het bij.
  Derhalve, de linkse partijen in dit land hebben verantwoordelijkheid van wat er is gebeurd,maar ook rechtse partijen waren er bij betrokken en hebben ook volledige verantwoordelijkheid.
  En nu is het alleen maar gooien op links en niet meer kijken naar rechts of het in honderd dagen ineens allemaal is fout gegaan?

 22. yassin
  01 juli 2007 om 04:26 uur.

  Zo allereerst vreselijk dit.Maar waar zijn de ouders van de daders.hebben die hun kindren niet geleerd dat wij moslims dit nooit zullen acepteren.kindermisbruik,verkrachtingen,pooiers.weten de meeste dat wij hier eigenlijk de doodstraf voor moeten geven.als het ook werkelijk is bewezen.Kinderen horen bschermd te worden.We kunnen de marokaanse gemeenschap hier voor aanspreken,maar dat is niet hun verantwoordelijkheid.Dit gebeurd bij elke volkeren.Het is meer onwetendheid wat de daders hebben want als ze wisten wat ze aan richten voor hun zelf en de slachtoffers hadden ze zich 2x bedacht.ik zelf als het bewezen zou zijn dat hun kindren verkrachten zou ik de doodstraf geven .En er moeten nou niet mensen komen over democratie dat ,dat niet kan.Want juist door democratie krijg je dat mensen hun vrijheid misbruiken ik ben echt meer voor de harde hand .tegenwoordig zijn de mensen gewetenloos dus deze mensen horen niet meer in de samenleving.ik heb zelf een dochtertje van 4 .En geloof me ik moord voor haar.

 23. mhamed
  02 juli 2007 om 02:18 uur.

  zooooooooooooMARCO nu mag je HENK -ROTTERDAM een antwood geven!!!!
  geen woorden maar gelul van marco.

 24. Henk-Rotterdam
  02 juli 2007 om 03:02 uur.

  Ha, Mhamed,
  Al bloemen ontvangen van Khalid en Brother ?

 25. mhamed
  03 juli 2007 om 12:05 uur.

  heee HENK-rotterdam,volgens mij waren die bloemen duur!!!!!!hahahah

 26. Henk-Rotterdam
  03 juli 2007 om 07:57 uur.

  Mhamed,
  ik denk het ook en ik hoor en zie ze niet meer op de site,maar ze kunnen het alsnog goed maken en je adres krijgen als ze dit lezen.
  Khalid en Brother,
  Ooit gehoord van:
  Een man een man
  Een woord een woord
  Je kan me bereiken op

  opperbob2@live.nl

  Dan kan je alsnog het adres krijgen en het is zomer dus de bloemen zijn helemaal niet zo duur.
  Kom op laat zien dat je een echte vent bent en geen kloterige gierige Hollander

 27. overvechtzuis
  28 januari 2012 om 09:46 uur.

  ik woon daar in peetersdreef dus jullie hoefen niks over mij vrienden te zegge wij zijn shab overvechters peetersdreef nummer een overlast fuck bouchra dibi

Plaats je reactie