MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vijf dagen lang feesten in Essaouira

30 juni 2007 | in Muziek | 2 Reacties

festivalDat Marokkanen kunnen feesten, mag wel duidelijk zijn. Maar dat er grote festivals plaatsvinden in Marokko, is niet voor iedereen bekend. Zo vindt er in de kustplaats Essaouira ieder jaar het Gnaoua-festival plaats. Gnaoua is de traditionele muziek van Marokko die gemaakt werd door de slaven die naar Marokko kwamen. Op 5 pleinen in de stad verzamelen Gnaoua-muzikanten zich, maar ook muzikanten van moderne muziek zijn volop aanwezig.

Ieder podium kent zijn eigen muzikanten: de populairdere en minder populaire, modern en traditioneel. Het publiek is net zo divers als de muziek. Van berbers in de traditionele kledij tot aan de stadsjeugd met hun dreadlocks en afrokapsels. Op de traditionele muziek gaan ook de jongeren los. Ze dansen, springen en raken in extase van de snelle ritmes.

Maar de echte favoriet waar ze voor komen is Hoba Hoba Spirit. Het is een van de populairste bands in Marokko. Vijf heren uit Casablanca die een mix maken van rock, reggae en Gnaoua. Ze zingen over het leven dat kenmerkend is voor veel Marokkaanse jongeren. Geen werk, wel wensen. Hoba Hoba’s muziek inspireert ze om wel iets te gaan doen of proberen te doen, schrijft nieuwsbedrijf.nl.

Het festival trekt ieder jaar miljoenen bezoekers uit heel het land. Dit jaar was het extra feest: het festival vierde zijn tiende editie. Dat hield in dat er dit jaar vijf dagen werd gefeest, in plaats van drie. En als dat aanslaat, dan is Essaouira volgend jaar weer het toneel voor vijf muzikale dagen.

Hoba Hoba Spirit – Casa

Er zijn 2 reacties

  1. mo
    30 juni 2007 om 11:37 uur.

    aschno gesek al haryan? gesnie goatem!

  2. megamar
    23 oktober 2007 om 06:26 uur.

    Des infos en immobilier à Essaouira

Plaats je reactie