MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Proces islamitische theologen uitgesteld

21 juli 2007 | in Marokko, Overheid | Reageer

Casablanca 2003In Marokko is het proces in beroep van twee islamitische theologen die veroordeeld werden wegens het aanzetten tot terrorisme na de aanslagen in Casablanca in mei 2003 waarbij 45 doden vielen is uitgesteld tot 28 september. Dat meldt RKnieuws.net.

Het uitstel kwam er op verzoek van de verdediging omdat de meesten van de 12 getuigen ter zitting niet waren komen opdagen.

In eerste aanleg kregen de theologen respectievelijk 20 en 30 jaar celstraf. Tijdens het proces zei de openbare aanklager dat de theologen, zelfs al waren zij niet operationeel op het terrein, het brein vormden van de zelfmoordaanslagen.

Plaats je reactie