MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Officieren Marokkaans leger aangehouden

23 juli 2007 | in Marokko, Overheid | 8 Reacties

TazmamartZeven officieren van het Marokkaanse leger, onder wie een kolonel, zijn aangehouden na de publicatie van vertrouwelijke documenten van de inlichtingendiensten in het weekblad Al Watan al An, zo is gisteren uit officiële bron in Rabat vernomen.

Bij een huiszoeking op een boerderij zijn nog meer ultragevoelige documenten in beslag genomen, aldus nog dezelfde bron. Al Watan al An publiceerde op 14 juli een dossier onder de titel “De geheime relaties achter de alarmtoestand in Marokko”, waarin “vertrouwelijke documenten” werden aangehaald. De directeur van het blad, Abderrahim Ariri (43), en journalist Mustapha Hormat Allah (37) zitten sinds dinsdag in voorarrest en verschijnen volgende week voor de rechter.

“De politie ondervraagt de twee over de vertrouwelijke en ultragevoelige documenten over de veiligheid van de burgers en het koninkrijk”, zei een veiligheidsbron donderdag.

Er zijn 8 reacties

 1. Maastricht
  23 juli 2007 om 12:37 uur.

  sja… die kennen ’t vergeten,
  dat wordt ’n tijdje brommen, dit keer kenne ze zich zelf nie vrijkopen,. want het is gepubliceerd, en ze gaan hun ten voorbeeld stellen. van ze3ma wij zijn ook democratisch. politiek

 2. kano
  23 juli 2007 om 07:16 uur.

  geheimen van de staat moeten niet in de krant gepubliseerd worden, in elk land is het strafbaar, zoiets is goed voor de vijand zoals algerije en de polisario, die lui die zoiets doen gewoon keihard aanpakken, journalisten moeten hun grenzen kennen.

 3. wat!?
  24 juli 2007 om 06:09 uur.

  over de veiligheid van de burgers !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????
  laat me niet lachen…………………..
  een burger in Marokko kost geen drol bij de overheid, alles wat ze doen is meer schijn naar de buiten wereld en niet voor de burger

 4. mhamed
  25 juli 2007 om 12:33 uur.

  ik hoop dat onze konning nu doorgaat met dat soort mensen te indifeceeren die alles kapot maken van een land als marokko.

 5. dre
  26 juli 2007 om 05:48 uur.

  Niks geheimen van de staat,niks censuur.
  Dit soort uitwassen gewoon open en bloot maken.
  Een taak van een journalist is om zaken aan het licht te brengen.
  En gewoon brommen hiervoor.

 6. Said
  27 juli 2007 om 10:54 uur.

  De Journalisten moeten zich niet bedreigd voelen door de acties van de overheid. Als men democratie wil, moet men durven dingen te zeggen al is het strafbaar. Wij hebben een lange weg te gaan, maar wij komen uiteindelijk wel erbij. En als je eenmaal erbij bent, dan kijk je terug en dan zie je pas hoe achterlijk men was.

  De overheid heeft eerder zulke acties uitgevoerd tegen blad Telquel, maar telquel liet zich niet tegenhouden en ging door met het behandelen van gevoelige onderwerpen zoals koningshuis en de corruptie.

 7. kano
  27 juli 2007 om 09:09 uur.

  journalisten die zoiets doen zijn wellicht ook corupten, ze werken in de voordeel van een vijand

 8. amghar
  30 juli 2007 om 01:07 uur.

  mensen het gaat om miliraie informatie van ons land die naar algerijnen gaan…..wat een wereld dat marokkanen hun landen verkopen aan onze aarts rivaal die ons land wil in pikken….in geen land was dat nooit gebeurd alleen mensen die zelfs hum lieve mama kunnen p….

Plaats je reactie