MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Start TV programma: ‘Tante in Marokko’

25 juli 2007 | in TV | 7 Reacties

RVU TV: Tante in MarokkoVandaag (25 juli) is het eerste deel te zien van het RVU programma ‘Tante in Marokko’ over de jaarlijkse trektocht van Marokkaanse Nederlanders richting Marokko. In de eerste aflevering arriveren presentatoren Khadija Massaoudi (Mtnl) en Maxim Hartman op de parkeerplaats bij Valdepenas, in het hart van Spanje. Ze verkennen de streek en maken kennis met uiteenlopende families.

Onder andere twee tienermeiden komen voorbij: Chaimaa en Youssia. Ze zijn elkaars tegenpolen, zo merkt Khadija, die een gesprek met ze aanknoopt. De eerste houdt van shoppen en van….nou ja, eigenlijk alleen van shoppen. Daar leeft ze voor. Chaimaa, voorzien van kostbare merkzonnenbril, wil uiteindelijk honderd paar pumps verzamelen. Youssia daarentegen is ingetogen, draagt een hoofddoek en kiest voor een rol op de achtergrond.

Verder raakt Maxim in gesprek met een doorsnee gezin. Terwijl de moeder buiten beeld blijft, vertelt de verder honderduit over het probleem van vrijwel alle Marokkanen. In Nederland ben je een Marokkaan. In Marokko ben je een toerist. Niet altijd even leuk, maar het zij zo. Hij is en blijft een gelukkig mens. Niet in de laatste plaats omdat hij een huis heeft kunnen aanschaffen in Marokko (‘en niet van een uitkering’, grapt hij tegen Maxim).

Tussen de gesprekken door krijgt de kijker een impressie van het leven op doorreis naar Marokko. Khadija verbaast zich nergens over. Maxim wel. Hij is en blijft de verbaasde Nederlander, die werkelijk wat meer te weten komt van de Marokkaanse Nederlanders.

Tante in Marokko
Woensdag op Nederland 2, van 21.25 tot 21.50 uur.
Herhaling vrijdag op Nederland 2, van 13.15 tot 13.40 uur.

Er zijn 7 reacties

 1. nadia
  25 juli 2007 om 08:42 uur.

  ik ga zeker kijken.

 2. Studente
  25 juli 2007 om 12:31 uur.

  Oke..!?

 3. mhamed
  25 juli 2007 om 12:33 uur.

  ONZIN.

 4. Abdell
  25 juli 2007 om 09:01 uur.

  Tfoe ze gaan weer de marokkanen te kijk zetten op de nederlandse tv hoe ze zwerven over de europese wegen !!!!!!! gewoon weer voor de zoveelste keer voor paal gezet worden op de nederlandse tv

 5. Zitoen
  03 augustus 2007 om 12:43 uur.

  nederlanders hebben niks te filmen ga lekker jezelf filmen ofzo man

 6. abdell zonder gel
  18 juni 2008 om 12:22 uur.

  onzin

 7. HICHAM
  02 september 2008 om 04:57 uur.

  ik ook maar de prog.. IS TE KORT BEST JAMMER .. MAAR KIJKEN DOE IK ZKER M3A SLEMTKOEM MUBAREK RAMADAN

Plaats je reactie