MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marcouch held in Duits weekblad

31 juli 2007 | in Overheid | Reageer

Ahmed MarcouchStadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart staat deze week uitgebreid in Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt volgens AT5 twee pagina’s aan ‘de sheriff van Klein-Marokko’. Der Spiegel laat zien hoe Marcouch in korte tijd met zijn directe aanpak al orde op zaken heeft gesteld in de wijk. Zo is de criminaliteit afgenomen en zijn de straten schoner.

Volgens Het Parool schetst het weekblad een beeld van de wijk, compleet met oud-premier Wim Kok op de fiets en Mohammed B. die in de buurt woonde en zich aanvankelijk als geïntegreerde Nederlander gedroeg. Vanuit Marokkaanse hoek is er ook kritiek op Marcouch schrijft de krant. De verslaggever beschrijft hoe de stadsdeelvoorzitter achter twee jongens aanrent die hem in het Arabisch voor chaïn – verrader – uitschelden. Hij krijgt er één te pakken en snauwt hem toe: ‘sukkel’.

Plaats je reactie