MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Militairen veroordeeld voor lek naar pers

09 augustus 2007 | in Marokko, Overheid | Reageer

JustitiaAcht Marokkaanse militairen zijn eergisteren veroordeeld tot celstraffen van zes maanden tot vijf jaar wegens het vrijgeven van geheime documenten aan journalisten. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen. Kapitein Mohammed Maaji heeft erkend vertrouwelijke documenten te hebben versschaft aan Abderrahim Ariri, de directeur van het weekblad Al Watan al An en aan journalist Mustapha Hormat Allah. Hij gaat voor vijf jaar de cel in en moet een boete van 10.000 dirham (900 euro) betalen wegens “schending van militaire geheimen en aantasting van de landsveiligheid”.

Voormalig hoofdadjudant van de militaire veiligheidsdienst Hassan Bassine kreeg dezelfde straf opgelegd. Hij heeft toegegeven “valse documenten aan journalistes te hebben verschaft om te trachten werkelijke informatie te verkrijgen. Dit maakte deel uit van mijn werk”, zo voegde hij eraan toe.

De zes anderen, onder drie kolonels, hebben erkend contact met journalisten te hebben gehad, maar ze ontkennen ooit vertrouwelijke informatie te hebben vrijgegeven. Vier van hen kregen twee jaar cel, de twee anderen kregen zes maanden met uitstel.

Plaats je reactie