MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vier Marokkaanse films op filmfestival

12 augustus 2007 | in Film | Reageer

Film: Rih al BahrDe 23ste editie van het Internationale filmfestival van Alexandrië (Egypte) zal vier Marokkaanse films vertonen. Deze zijn: “What a Wonderful World” door Faouzi Bensaidi, “Rih al Bahr” (de overzeese wind) door Abdelhay El Iraki, “Darraja” (fiets) door Hamid Faridi, en “Trik Layalat” (de weg van vrouwen) door Farida Bourkia. Dat meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Het filmfestival wordt van 7 tot 11 september gehouden.

Georganiseerd door de Egyptische Vereniging van Schrijvers en Critici van de Film, poogt het filmfestival van Alexandrië de filmcultuur te verbreden en de relaties tussen filmmakers over de hele wereld te versterken. Hoewel de films van alle landen welkom zijn, zet het festival bijzondere nadruk op Mediterrane producties.

Plaats je reactie