MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vlaamse parlementariër geweigerd in disco

12 augustus 2007 | in Maatschappij | 1 Reactie

DiscriminatieHet Vlaamse socialistische Kamerlid Chokri Mahassine is de toegang geweigerd van een populaire club in Hasselt. De van oorsprong Marokkaanse parlementariër heeft sterke vermoedens dat zijn allochtone komaf een rol speelt, maar dient geen klacht in wegens discriminatie. In de Vlaamse krant De Morgen vertelt hij de eigenaren van de club ervan te willen overtuigen vrijwillig allochtonen binnen te laten.

Volgens Nieuws.NL nam Mahassine enkele weken geleden bij het etablissement de proef op de som, nadat Italiaanse vrienden hem hadden verteld dat ze bij de ingang waren geweigerd. Hoewel tientallen mensen volgens het Kamerlid de zaak zonder problemen in- en uitliepen, werden hij en een andere allochtone bezoeker geweerd omdat ze niet tot de vaste klantenkring zouden behoren.

Het indienen van een klacht zit Mahassine echter niet lekker. “Ik wil geen heksenjacht ontketenen en heb ook niet de ambitie om zelf voor politieman te gaan spelen”, zegt hij in de krant. “Kijk, ik wil gewoon dat iedereen binnen mag in dat restaurant, ongeacht huidskleur of afkomst. Volgens mij maak ik meer kans om de eigenaars te overtuigen door met hen in dialoog te treden dan door een klacht in te dienen.”

Er is 1 reactie

  1. hassan
    13 augustus 2007 om 11:59 uur.

    ik weet wel zeker dat zijn marokkaanse afkomst de oorzaak is.

Plaats je reactie