MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Cel en taakstraf na homogeweld

14 augustus 2007 | in Maatschappij | 6 Reacties

homo’sDe rechtbank in Amsterdam heeft de 19-jarige Hazim A. maandag veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor de mishandeling van een homostel. Daarnaast kreeg hij een taakstraf van 180 uur. De jongen heeft in de nacht van 28 op 29 juni twee homoseksuele mannen belaagd in de Reguliersdwarsstraat midden in het homo-uitgaansgebied van Amsterdam.

Volgens Het Parool sloeg hij de mannen met een vuist in het gezicht, spuugde naar de slachtoffers en schold het koppel uit voor ”teringhomo” en ”kuthomo”. A. was in het gezelschap van vijf vrienden. Aanvankelijk hield de politie die ook als verdachten aan, maar uit onderzoek bleek later dat zij geen geweld hadden gebruikt.

A. zei dat hij het niet zo had bedoeld. ”Ik heb niks tegen homo’s”, verklaarde hij tegen de rechter. ”Op straat zeggen we het ook vaak, tegen vrienden.” Hij zei die avond in juni dronken te zijn en zich niets meer van het voorval te kunnen herinneren. In de gevangenis schelden medegedetineerden hem nu uit als ‘potenrammer’, vertelde A. Een deel van de taakstraf is bedoeld als leertraject om van het alcoholgebruik af te komen.

Er zijn 6 reacties

 1. Amira
  14 augustus 2007 om 11:45 uur.

  Waar ik mij zo erg aan stoor!!! Een paar weken geleden werden homo’s tot 2 keer toe in amsterdam mishandeld door blanke mannen blond haar enz, daar is niet zo breed aandacht aan besteed.

  Nu was er ook een homo mishandeld in amsterdam door marokkaanse jongens volgens de media berichten, die staan nu zo groot in de kranten koppen en meteen vervolgd en gestraft…………wat een nederlander doet is niet relefant.

  Ik vind juist dat ze die blanke mannen harder moeten aanpakken die een homo mishandeld, want bij blanken is homo zijn normaal dus, als een blanke het niet accepteerd aanpakken.

  Marokkanen zijn geen lieverdjes maar de media maakt alles zo vergroot, waardoor lijkt dat marokkanen de enige zijn die misdadigers zijn…. ik weet beter.

 2. mhamed
  14 augustus 2007 om 04:16 uur.

  ze haten ons en willen ons niet meer ,maar we zullen ze treffen door hard werken en gewoon doen.

 3. Fritz the cat
  15 augustus 2007 om 06:22 uur.

  Goeie reactie Mhamed… ik zou graag zien dat alle marrokanen zo denken. Helaas hebben veel van jullie nog een lange weg te gaan….

 4. thami
  18 augustus 2007 om 12:09 uur.

  vindt het een k=t land hier ik ben hier geboren maar schaam me dood stomme mensen om me heen geven me altijd de schuld dan was het een antaliaan maar ik had het gedaan.een oma hadden ze gejat maar ik had het altijd gedaan stom land,ben het spuugzat ik had nooit gestolen maar nu dacht ik even weet je wat ik krijg toch altijd de schuld kan er beter iets voor terug krijgen,dus ik jat maar even een dikke portemonee,dan krijg ik er ook iets voor terug al die beschuldigingen, nu voel ik me ook niet meer zo onschuldig

 5. Mariam
  19 augustus 2007 om 03:42 uur.

  Fritz the cat, nee de meeste zijn al zo ver. er zijn alleen een paar die het voor de rest verzieken. Dus je moet niet snel generaliseren.

 6. Maroc bisexueel
  19 augustus 2007 om 05:43 uur.

  Sommige mensen stellen zich aan, Vooral als ze met een groepje hang jongeren zijn willen ze aandacht trekken. In dit geval ook bij deze jongen.

  Waarschijnlijk is hij nog in een ontkenningsfase en zit daar mee door aandacht te trekken maar komt er niet overheen dat hij ook van jongens houdt.
  Ik ken er ook een paar met de grote mond over homo’s terwijl ik er 2 uit een gaycafe zag komen en met een mond vol tanden stonden door te zeggen dat hij xtc aan hun verkocht. JAJAJA

Plaats je reactie