MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaans Circustheater op Circo Circolo

23 augustus 2007 | in Amusement | 1 Reactie

Groupe Acrobatique de Tanger uit MarokkoGroupe Acrobatique de Tanger uit Marokko vormt met hun voorstelling ‘Taoub’ de Afrikaanse inbreng in het eerste festival voor circustheater in Nederland. Dit festival Circo Circolo wordt van 19 tot en met 28 oktober gehouden op landgoed Velder te Liempde in de gemeente Boxtel.

Twaalf jonge Marokkaanse acrobaten beproeven in ‘Taoub’ de fysieke mogelijkheden van het menselijke lichaam. En die gaan in hun geval verbazingwekkend ver. Circustechnieken, muziek, zang, theater en video worden verweven tot een poëtische voorstelling die verrast, ontroert, maar bij tijd en wijle ook een lach op uw gezicht tovert. Taoub betekent in het Arabisch ‘stof’, ‘weefsel’, en dat speelt bij deze voorstelling een belangrijke rol.

Het decor bestaat slechts uit een enorme lap stof die tijdens de voorstelling allerlei vormen aanneemt en een spel van verrassingen met de kijker speelt. Elkaar opzwepend met ritmisch voetenwerk en zang brengen ze elkaar letterlijk en figuurlijk tot grote hoogten. Hun acrobatiek is ronder en minder rechtlijnig dan de westerse. In steeds andere formaties organiseren ze zich in een bezwerend schouwspel en spelen ze met het spanningsveld tussen solidariteit en competitie.

Taoub is acrobatiek gefundeerd op zeven generaties Marokkaanse traditionele acrobatiek.
Vijf van de acrobaten van Groupe Acrobatique de Tanger stammen uit families
die de acrobatiektraditie van de grote soufie gemeenschap, die in de vijftiende eeuw in de
regio Souss ontstond, van vader op zoon hebben doorgegeven. Een bijzonder gezelschap voor het eerst in Nederland.

De voorstelling Taoub is te zien op 26, 27 en 28 oktober. Tickets: € 12,50; dagkassa € 15,-

Tijdens Circo Circolo zijn meer dan 50 voorstellingen van 12 verschillende gezelschappen te zien. Voor het volledige programma van Circo Circolo en het bestellen van kaarten: www.circocircolo.nl.

Er is 1 reactie

  1. Studente
    23 augustus 2007 om 12:57 uur.

    Stoer!

Plaats je reactie