MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Grootscheepse wegcontrole in België

03 september 2007 | in Maatschappij | 1 Reactie

touringcarZondagavond is op de E19 in het Belgische Ruisbroek een grote wegcontrole gehouden door de politie en de douane. Langs die weg rijden veel bussen en vrachtwagens uit Spanje en Marokko naar Brussel. Omdat er een kans bestond dat er illegale ladingen aan boord gevonden konden worden, werd de wegcontrole gehouden.

Vooral vrachtwagens uit Spanje werden gecontroleerd. Langs dat land komen heel wat drugs uit Noord-Afrika en Zuid-Amerika naar Europa en België, schrijft Brusselnieuws. Maar ook bussen werden gecontroleerd. De bagage van vakantiegangers werd met scanners doorgelicht. En de bus zelf werd door een grote mobiele scanner gereden om hem te controleren op verborgen ruimten die misschien met drugs zijn opgevuld.

De vangst van de douane was niet bijzonder groot. Er werden onder andere twee kleine drugszendingen uit Frankrijk onderschept en boetes voor 2.800 euro uitgeschreven.

Er is 1 reactie

  1. Maktab
    03 september 2007 om 12:47 uur.

    Wat zouden ze gedacht hebben. De marokkanen moeten hun vakantie financieren dus moeten ze wel een transportje hebben? Volgens mij zouden ze er beter aan doen om de controle bij de douane in Marokko te houden en niet hier.

Plaats je reactie