MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Salah Edin opent tentoonstelling

11 september 2007 | in Amusement, Kunst | Reageer

SalahOp donderdagavond 27 september opent de rapper Salah Edin de tentoonstelling Multiple M- Moslims, Mode en Muziek. In de expositie over de lifestyles van moslimjongeren zijn foto’s, video’s en modeontwerpen te zien. De opening vindt plaats om 19.00 uur bij Imagine IC. De expositie is te beleven tot 31 januari 2008.

R n B of Rai n B? Designermode of Desi? Moslimjongeren hoeven niet te kiezen: ze combineren. Met een grote dosis creativiteit en individualiteit maken zij een mix van trend en traditie, oud en nieuw. Met de multimediale tentoonstelling Multiple M zoomt Imagine IC in op de lifestyles van jongeren met een islamitische achtergrond, hun mode en muziek. In de tentoonstelling zijn jongeren zélf aan het woord. In een fotoserie laten moslimjongeren met een Turkse en Marokkaanse achtergrond hun leefomgeving, verlangens en dromen zien. Ze fotografeerden thuis, op school, hun familie en vrienden.

De bekende deejays Nadia en Ishtar selecteerden hun favoriete muziek en videoclips. Beide deejays hebben een eigen visie op muziek en combineren zowel westerse als oosterse muziekstijlen. Opruiende rapper en conceptueel kunstenaar Salah Edin deelt zijn uitgesproken mening en zet aan tot denken. Tijdens de opening laat hij nummers horen van zijn Nederlandse debuutalbum ‘Nederlands Grootste Nachtmerrie’.

Speciaal voor de tentoonstelling ontwierpen jonge modeontwerpers Franciscus van der Meer (haute couture) en Latifa Kilouli (eigenaresse van een Marokkaanse webboetiek) de Multiple M-modelijn. In een straatreportage laat stylist Majid Karrouch verschillende modestijlen van moslimjongeren zien. Tegelijk met de tentoonstelling presenteert Imagine IC de Chaindiary, een interactieve installatie en online community project van kunstenaar Antonio José Guzman, waarin vooral de visie van moslimjongeren met een niet-Arabische achtergrond wordt belicht. (www.chaindiary.com).

Rondom de tentoonstelling vinden allerlei activiteiten plaats. Op vrijdag 5 oktober bijt de populaire Britse black muslim band Mecca2Medina de spits af met een wervelend optreden, met Pearls of Islam in het voorprogramma. Donderdagavond 11 oktober is er een speciale Multimediatalk over Black Muslims. DJ Nadia geeft op donderdag 29 november een masterclass over de uiteenlopende arabische muzieksoorten. Wie zijn eigen kleding een Arabisch tintje wil geven, kan zich op 15 december uitleven tijdens een workshop Arabic customizing. In januari sluiten we af met een Modeshow en ontwerp wedstrijd.

Voor meer informatie www.imagineic.nl

Plaats je reactie