MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Voordracht van poëzie in Arabisch

12 september 2007 | in Literatuur | Reageer

El Hizjra LiteratuurprijsOp zondag 16 september, aanvang 15.00 uur, dragen Mohsen Zoughlami, Jamal Elfarhaoui en Omar Kouba gedichten voor in het Arabisch en Nederlands. Jamal Elfarhaoui werd twee maal bekroond met de El Hizjra-Literatuurprijs.

Zijn bekroonde gedichten zijn gepubliceerd in de bundels ‘Smurfen en Shahada’, 1998 en ‘Dubbelleven’, 2004. Elfarhaoui maakte het afgelopen jaar deel uit van de jury.

Omar Kouba werd dit voorjaar met de El Hizjra-Literatuurprijs bekroond. Zijn bekroonde gedichten zijn gepubliceerd in ‘Het alfabet van de rivier’. Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis.

El Hizjra, brug tussen twee culturen
Singel 300 A
1016 AD Amsterdam

Plaats je reactie