MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ophef over jurk van Vogelaar

20 september 2007 | in Politiek | 9 Reacties

Jurk van VogelaarDe jurk die minister Ella Vogelaar op prinsjesdag droeg heeft voor veel commotie gezorgd bij de populistische politici Rita Verdonk en Geert Wilders. Vogelaar droeg een creatie van de 31-jarige Marokkaanse ontwerpster Houda El Fechka.

De minister voor Wonen, Wijken en Integratie wilde volgens haar woordvoerder met de jurk laten zien dat er ‘onder allochtonen een heleboel mensen zitten die het geweldig goed doen in Nederland’ meldt het NRC.

‘Half-Marokkaanse klederdracht’ noemde PVV-fractievoorzitter Geert Wilders vol misprijzen de jurk van minister. De kleding van de minister viel ook niet in goede aarde bij het lid Rita Verdonk. Zij sprak in een uitzending van NOS-radio misprijzend van een ‘kaftanachtige jurk’ en trok een vergelijking met de kledij van imams. Volgens Verdonk was de kleding van Vogelaar een verkeerd signaal, omdat een minister voor Integratie moet laten zien waar de Nederlandse cultuur voor staat.

Het allochtonen.web-log heeft daar een mooi antwoord op:

Naar verwachting zal het lid Rita in het vervolg op klompen gaan lopen en een charmante outfit uit Volendam, Staphorst of Zeeland aantrekken. Minister Vogelaar, al eerder verraadster van het Nederlandse culturele erfgoed genoemd, is gewaarschuwd: laat zij vooral niet in het openbaar kebab, pizza’s, shoarma, saté of andere verderfelijk voedsel nuttigen en, oh wee, als zij de salsa of de tango danst. Als echte Hollandse dient zij aardappelen, gehaktballen en overgare bloemkoolroosjes te eten en ’s avonds vol overgave de klompendans moeten dansen. Nederland, slaap zacht. Geert en Rita houden de wacht….

Rita/Geert

Er zijn 9 reacties

 1. fatima
  20 september 2007 om 12:00 uur.

  whahah zielig hoor die wilders en verdonk. Die mevrouw vogelaar die mocht ik al vanaf het begin, zij is integendeel tot mevrouw Verdonk wel bij mij in de smaak gevallen..

 2. adnan
  20 september 2007 om 12:47 uur.

  shit he wat n antwoord.geweldig kan zo de boeken in ik kan ni meer bij,perfect

 3. brother
  20 september 2007 om 02:24 uur.

  Wat staat Rita Wilders toch geweldig op de foto. Nu nog een RitWil-jügend en we hebben de situatie van 65 jaar geleden.

 4. studente
  20 september 2007 om 06:50 uur.

  Geweldig.. waar gaat het eigenlijk over..?!
  Het is maar een jurk.

 5. mhamed
  21 september 2007 om 02:55 uur.

  racisten zullen altijd racisten blijven mensen.weer een voorbeeld van lik mijn reet.

 6. kano
  21 september 2007 om 05:39 uur.

  Is dit de vrijheid waarover die Wilders praat hij noemt z n parij Partij van de Vrijheid (PVV) toch, men moet alle vrijheid grijgen die hij wil je moet vrijheid hebben om moslim te zijn, je moet vrijheid hebben om allerlei kleding te dragen enz. ik vraag me af wat hij met de vrijheid bedoeld, zeker de vrijheid die hij zelf wil bijvoorbeeld de islam zwart maken, wat een dictateur zeg.

 7. Henk-Rotterdam
  21 september 2007 om 07:31 uur.

  Mhamed,
  Zoveel bewegingsvrijheid heeft Wilders niet om dat te kunnen doen.

 8. skery_vanuit_marocco
  21 september 2007 om 11:42 uur.

  re: kano
  je hebt helemaal gelijk ,ik kan geen woord aan tevoegen

  Henk-Rotterdam hoe gaat het
  het gaat goed mij alleen beetje te druk maar ja ik zit gebakken

 9. Henk-Rotterdam
  22 september 2007 om 12:42 uur.

  Skerry in het verre Marokko,

  He kanjer, het gaat goed hier.op het gebruikelijke gezeik na in dit land.
  Bij jou gaat het ook prima zo te lezen en dat is goed om te horen.
  Ik heb wat vragen over postzegels vanen uit Marokko,misschien kan jij me helpen daarbij,dus zou je misschien contact met me op willen nemen,
  opperbob2@live.nl.
  Ik hoop dat het lukt en dan horen we elkaar wel,succes in de zaken daar en uiteraard ook persoonlijk,
  Groeten
  Henk

Plaats je reactie