MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

5e Editie Marokkaans Filmfestival CINEMAR

25 september 2007 | in Film | 1 Reactie

Marokkaans Filmfestival CINEMAR Op woensdag 28 november gaat in theater Lantaren/Venster de 5e editie van het Marokkaans Filmfestival CINEMAR 2007 van start. Centraal in dit festival staan films die in de afgelopen twee jaren zijn gemaakt door Marokkaanse filmmakers binnen en buiten Marokko.

Naast de programmering in Lantaren/Venster worden tot woensdag 12 december meer dan 20 films vertoond in verschillende steden in Zuid-Holland. De definitieve programmering van CINEMAR 2007 wordt begin oktober bekend gemaakt.

Nieuw in CINEMAR 2007 is het competitieonderdeel met de toekenning van de CINEMAR Award 2007 aan de beste film, de beste regisseur en de beste acteurs. Op zondag 2 december maakt de internationale jury, in aanwezigheid van verschillende regisseurs en acteurs, de winnaars bekend.

Voor de 5de editie van CINEMAR zijn films geselecteerd van o.a. de volgende regisseurs: Ahmed Boulane, Omar Chraibi, Abdelhai Laraki, Abdelkader Lagtaa, Driss Chouika en Hassan Benjelloun. De films zijn in het Nederlands of Engels ondertiteld en zijn voor iedereen toegankelijk.

Er is 1 reactie

  1. Studente
    25 september 2007 om 10:48 uur.

    Klinkt leuk!

Plaats je reactie