MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook tweede imam terecht uitgezet

11 oktober 2007 | in Maatschappij | 7 Reacties

imamDe Eindhovense imam Mahmoed is evenals zijn collega Bersham terecht ongewenst verklaard vanwege gevaar voor de nationale veiligheid. Dat heeft de rechtbank van Zwolle woensdag bepaald in zijn beroepszaak. De rechter oordeelde dat er voldoende informatie voorhanden was om de uitzetting te rechtvaardigen. Beide imams, die het islamitische salafisme zouden uitdragen, kwamen in het verweer tegen hun uitzetting omdat die was gebaseerd op één ambtsbericht dat de AIVD opstelde met informatie uit anonieme bronnen.

De rechters kregen inzage in de onderliggende stukken en oordeelden dat duidelijk is dat de imams hun afkeuring hebben laten blijken over de Westerse samenleving. Hun preken zijn dan misschien niet in strijd met de wet, maar dat betekent niet dat de imams niet verantwoordelijk zijn voor de radicale sfeer in en rond de moskee, beargumenteerde de rechtbank.

Imam Mahmoed kan nog in beroep bij de Raad van State, maar de kans op succes lijkt volgens de Volkskrant klein. De hoogste bestuursrechter oordeelde eerder negatief over de zaak van imam Bersham. De beide geestelijken waren al enige tijd in het buitenland.

Er zijn 7 reacties

 1. M.Anders
  11 oktober 2007 om 02:42 uur.

  Vind het triest dat wilderzz wel radicle sfeer mag veroorzaken!!!! dir zegt genoeg over waar we in leven…

 2. Maghrebie
  11 oktober 2007 om 09:04 uur.

  ((Hun preken zijn dan misschien niet in strijd met de wet, maar dat betekent niet dat de imams niet verantwoordelijk zijn voor de radicale sfeer in en rond de moskee, beargumenteerde de rechtbank))

  Dit is een interessante uitspraak, ik vraag me af in hoeverre dit ook van toepassing is op onze grote vriend.

 3. dre
  11 oktober 2007 om 02:09 uur.

  Hier geef ik jullie absoluut gelijk in.
  Stel ook voor Wilders in een cel te zetten met deze 2 haatzaiiers,misschien een idee om alle haatzaaiers eerst eens met elkaar in contact te brengen.
  Ze roepen allemaal vooroordelen over elkaar zonder elkaar te kennen,misschien is dat wel de kern van het probleem dat haat is,een uiting van gebrek aan kennis.

 4. brother
  11 oktober 2007 om 04:52 uur.

  Vrijheid van meningsuiting geldt kennelijk alleen voor bepaalde mensen in dit land. Ziekelijk gewoon.

 5. maj
  14 oktober 2007 om 12:47 uur.

  goed zo. weg met die salafisten.

 6. maj
  14 oktober 2007 om 12:48 uur.

  ook weg met wilders.

 7. sandokando
  16 oktober 2007 om 09:37 uur.

  weg met het extremistische gedachtegoed ongeacht welk geloof of politieke overtuiging dan ook.

Plaats je reactie