MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Imam: laten we op onze kinderen letten

13 oktober 2007 | in Maatschappij | 8 Reacties

de plaats van het delictDe imam Mohammed Ben Ajiba heeft vrijdag in de moskee aan het August Allebéplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart ouders opgeroepen goed op hun kinderen te letten. Dat deed hij naar aanleiding van de fatale steekpartij op het Technisch College (TeC) aan de Vlaardingenlaan.

“Laten wij nieuwe methoden vinden om onze kinderen op te voeden”, zei de imam. „De Turken zijn onze broeders”, waarmee hij doelde op de afkomst van de dader.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch woonde de dienst in het islamitische gebedshuis vrijdagochtend bij. Volgens De Telegraaf kwamen er ongeveer duizend mensen naar de moskee.

Er zijn 8 reacties

 1. Aminb
  13 oktober 2007 om 11:54 uur.

  1000??? volgens mij kunnen zij niet tellen..
  Ik weet bijna wel zeker dat er ongeveer 5000 man aanwezig waren op deze bijzondere dag.

 2. joop van meel
  13 oktober 2007 om 02:44 uur.

  Ik wou dat er meer van zulke imams waren. Zij hebben een voorbeeldfunctie en het nodige gezag. Deze imam doet dit op de juiste manier.

 3. kano
  13 oktober 2007 om 06:22 uur.

  @ joop van meel
  ik ben volledig met je eens, want een Imam speelt een belangrijke rol in onze samenleving.

 4. maj
  14 oktober 2007 om 12:43 uur.

  zo hoort het.

 5. dre
  14 oktober 2007 om 02:17 uur.

  Maar je speelt zelf de belagrijkste rol.

 6. mo
  15 oktober 2007 om 12:17 uur.

  helemaal eens met deze imam, ik zelf denk er ook zo over na maar als zoiets gebeurt kan je vaak niet logisch blijven nadenken waardoor vaak onze moslims broeders de slechte, niet aangerade pad volgen

  wat de imam zeg van dat de turken ook onze broeders zijn klop helemaal.
  het wil toch niet zeggen dat als een turkse jongen iets fout gedaan heeft dat elke andere turkse jongen dat ook zal doen. wij moeten ook een belangrijke rol spelen in zulke situatsies, als zoiets gebeurt moeten wij zeggen : wat gebeurt is, is gebeurt ik weet ook dat je het niet uit je hoofd kan halen maar je kan niks verde doen. hij is dood klaar, je kan niks doen om hem terug te halen ook al maak je die andere turkse jongen dood dan breng je hem toch niet terug. dus het enige wat je kan doen is gewoon verder gaan met je leven, ik wil niet zeggen dat je niet meer aan onze dood vriend moet denken maar maak het niet erger dan het is. en ik weet zeker dat de dader erg veel spijt heeft van wat hij gadaan

  15-19-2007

 7. said
  16 oktober 2007 om 10:19 uur.

  Ouders moeten zich schamen….

 8. Balou
  17 oktober 2007 om 11:27 uur.

  Deze jongens komen helemaal niet in een moskee ! En doen alles wat de koran verbied , maw ze gelove alleen in zichzelf. Dus hebben ze schijt aan wat de imam zegt. trouwens dat hadden die imams 20 jaar geleden mee moeten beginnen , beetje laat he !

Plaats je reactie