MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Emotionele gebedsdienst voor Youssef

14 oktober 2007 | in Maatschappij | 6 Reacties

de plaats van het delictEen paar honderd mensen kwamen zaterdagmiddag bijeen in de Rabitha al/Islamiahmoskee in Amsterdam/Osdorp voor een speciale gebedsdienst ter nagedachtenis aan de 16 jariga vermoorde scholier Youssef Mokhtari. Ook familieleden, vrienden en leerlingen van het Amsterdams Technische College waren bij de dienst aanwezig. Volgens BNR Nieuwsradio is het nog nooit zo druk geweest in de moskee.

In de dienst, die gedeeltelijk in het Arabisch en in het Nederlands was, richtte de voorganger van de moskee zich in het Nederlands speciaal tot de jongeren in de moskee. ,,Vraag iedereen met heel veel geduld om te gaan na dit tragische incident. Geweld is nooit de oplossing. De islam veroordeelt elke vorm van geweld en dat geldt niet alleen voor een bomaanslag of een terroristische aanslag maar ook voor deze vorm van geweld. De les die we hieruit kunnen trekken: we kunnen niet op deze manier met elkaar omgaan.”

De emoties liepen hoog op tijdens de dienst. De voorganger vertelde verder dat de wereld van de familie van Youssef instortte zodra zij het nieuws over hun zoon en broer hoorden. De mensen in de moskee betuigden massaal hun medeleven aan de familie. In een speciaal gebed voor Youssef werd Allah gevraagd om Youssef een plek in het paradijs te geven. ,,Dat is het allergrootste cadeau voor Youssef en zijn familie”, aldus de voorganger van de moskee.

Er zijn 6 reacties

 1. fatima
  14 oktober 2007 om 12:48 uur.

  Inna lilahi wa inna ilaihi raji3oen, moge allah hem een mooi plekje in het paradijs geven en hem zijjn zondes vergeven..AMIEN..

 2. bibi
  15 oktober 2007 om 01:48 uur.

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Hij had nog een heel leven voor zich en een ander heeft het hem ontnomen, verschrikkelijk.

 3. Balou
  17 oktober 2007 om 11:39 uur.

  huh? aso opmerking joh ! , ga je schamen !

  Zo jong nog ! vreselijk

  Veel sterkte voor de familie en nabestaanden en moge God of Allah over hem waken.

 4. Noreddin
  17 oktober 2007 om 02:57 uur.

  inna lilahi wa inna ilayhi raji3oen

  he jantje shit, als jij zo blijft denken ben jij de volgende….onwetende k*t kop

 5. wassima
  19 oktober 2007 om 02:41 uur.

  allah jarhamoe

  moge allah zijn zonde vergeven en hem een plaats geven in de 7de paradijs insha allah.

  de gene die hem vermoord heeft zal hiervoor gestrafd worden door allah anders niet dan wordt het hem vergeven want allah is al vergevende.

 6. hassanna
  19 oktober 2007 om 08:16 uur.

  Inna lilahi wa inna ilaihi raji3oen
  moge allah (swt) hem een mooi plekje geven in het paradijs insha allah.
  ma3a selama,
  hassanna

Plaats je reactie