MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dijksma wil schoolbestuur laten ontslaan

23 oktober 2007 | in Maatschappij | 4 Reacties

Staatssecretaris Sharon DijksmaStaatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs stapt naar de rechter om het bestuur van Stichting Islamitische Scholen Helmond (SIS Helmond) te dwingen op te stappen. Dat heeft het ministerie van Onderwijs maandag gezegd. Het is de eerste keer dat deze stap tegen een schoolbestuur wordt genomen.

Volgens Dijksma heeft het bestuur van SIS Helmond onrechtmatig geld besteed dat was bedoeld voor het onderwijs aan kinderen op de basisschool. In totaal gaat het om enkele tonnen. Het geld is besteed aan leerlingenvervoer en aan vergoedingen voor mensen die daar niet of nauwelijks een tegenprestatie voor hebben geleverd. Dijksma bekijkt ook of de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de schade.

Eerder deed het ministerie van Onderwijs al aangifte wegens de onrechtmatige besteding van overheidsgeld. Dijksma vindt dat het onderwijs aan de leerlingen van SIS Helmond niet gediend is „met het aanblijven van bestuurders die zo in opspraak zijn geraakt”. Het fraudeparket van justitie heeft de aangifte nog in onderzoek. Dat schrijft De Telegraaf.

De staatssecretaris heeft de bestuursleden de mogelijkheid gegeven gerechtelijke stappen te voorkomen door zelf op te stappen. Verder heeft zij hun een regeling aangeboden voor het terugbetalen van het geld. De bestuursleden zijn daar niet op ingegaan, aldus het onderwijsministerie.

Er zijn 4 reacties

 1. said
  23 oktober 2007 om 10:19 uur.

  Pak die dieven en straf ze. Het geld van de kinderen in hun zak stoppen in de naam van de Islam. Hoe erger kan het nog?

 2. schande
  23 oktober 2007 om 02:56 uur.

  Tfoee ya smeerlappen, vindt je het gek dat de kinderen van migranten ontsporen, ze worden gewoon verwaarloosd, terwijl die grijze baarden er vandoor gaan met subsidies die bedoeld zijn voor educatie van kinderen.

 3. Onbekende
  25 oktober 2007 om 01:35 uur.

  Die Grijze baarden zijn aan het inkopen voor hun verblijf in de Heerlijke Egoistische Land!!! Ewa jah waarom vanuit onze gemeenschap doen we alsof we allemaal zijn verbaasd over deze smerige praktijken.Moehim we weten al dat die zegma “oudere”en “wijze”niks meer en minder zijn dan schijnheilige geldbeluste hypocrieten.Maarruh neh hoor waar de meeste zich druk om gaan maken is of fatima wel of geen hoofddoek mag dragen. Youssuf mag niet met een nederlandse/surinaamse of what ever trouwen .Ten slotte dan zeggen ze jah de meeste marokkaanse meisjes zijn golddigers en de jongens schoften. Ewa jah kan je het kwalijk nemen, als we die zegma “oudere”en wijze” niet alle maarruh de meeste wel lopen te vereren en de rest gewoon gaan negeren. Zoals een wijze zij als je meer aandacht geeft aan de spoor dan aan de trein dan raak je bij elke bocht iets kwijt!!!

  Ik dank u voor het lezen

 4. Mohammed
  26 oktober 2007 om 01:30 uur.

  Geld terugeisen van deze baardapen? Dan moet je naar Ain Zohra, Drioush, Nador, Tetouan en Tanger gaan, want daar staan de villa’s die gebouwd zijn met het van deze leerlingen.

Plaats je reactie