MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hangjongeren als bezienswaardigheid

26 oktober 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

hang-jongerenWie meer wil weten over de Marokkaanse gemeenschap en cultuur in Amsterdam-West, kan binnenkort een speciale rondleiding boeken. Het is de bedoeling dat Marokkaanse jongeren geïnteresseerden langs allerlei bezienswaardigheden gaan leiden. Per scooter gaan zij langs onder meer een moskee, een badhuis, een winkel met oosterse waren en niet te vergeten langs Marokkaanse hangjongeren. Het bedrijf Van Aemstel Produkties gaat deze tours organiseren.

Volgens eigenaar Raoull Serrée had hij het idee al langer, maar is er door de recente incidenten in Amsterdam-West extra belangstelling voor. „Mensen zien het nieuws op televisie en zijn dan toch benieuwd hoe het er in Amsterdam-West aan toe gaat.” Volgens het NRC Handelsblad gaat hij de komende week gidsen werven onder Marokkaanse jongeren. Dat is volgens hem geen probleem. „Ze verdienen er goed geld mee. En ze kunnen ook hun eigen verhaal kwijt.” Een Marokkaans gezin vinden dat de mensen thuis ontvangt, is volgens hem ook niet moeilijk. „Er zijn genoeg Marokkanen die willen laten zien dat er niet alleen maar problemen zijn.”

Het bedrijf kwam eerder al met rondleidingen door de oude buurt van Johan Cruijff en langs huizen van BN’ers.

Er zijn 5 reacties

 1. Maghrebie
  26 oktober 2007 om 09:37 uur.

  Hahaha, deze is echt leuk….dat onze stomme Marokkanen niet op zijn gekomen. Misschien moeten de Marokkanen in iedere buurt een toegangspoort plaatsen. Onze attractie is tenslotte niet gratis.

 2. Studente
  26 oktober 2007 om 09:49 uur.

  Zo oke.. tis geen dierentuin of zo..!

 3. brother
  26 oktober 2007 om 11:06 uur.

  In Nieuwegein hebben we ook blonde (NL) hangjongeren op een schoolplein met meisjes erbij, meestal na 20.00. Misschien een idee om ook deze blonde Bokito’s en Bokita’s te komen bekijken en het is free of charge in mijn geval.

  Hoewel zij overvloed aan bier in blikjes bij zich hebben moeten de bezoekers hiervoor denk ik wel betalen indien zij mee willen zuipen.

 4. mo
  26 oktober 2007 om 02:31 uur.

  gat in de markt

 5. yassin k
  30 oktober 2007 om 08:13 uur.

  WAAROM MAKEN ZE GEEN WAS LIJN VOOR DIE JONGEREN IS MAKKELIJKER OM TE HANGEN

Plaats je reactie