MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse filmweken in Marokko

31 oktober 2007 | in Film | 3 Reacties

BioscoopMarokko krijgt voor het eerst een Nederlands filmfestival. Vanaf vrijdag is de komende weken een tiental films te zien in verschillende Marokkaanse steden. Naast de hoofdstad Rabat is gekozen voor Nador en Larache in het noorden en Azemmour, een plaatsje in de buurt van Casablanca.

,,In Nador en Larache wonen veel mensen die familie in Nederland hebben, zei Angela Jansen, medewerkster Pers en Cultuur bij de Nederlandse ambassade, die de filmweken organiseert.

Op het programma staan Nederlandse films en debatten over maatschappelijke thema’s. ,,We willen met de filmweken een zo breed mogelijk beeld van de Nederlandse cultuur geven. In de gekozen steden is weinig aanbod op filmgebied. In twee van de vier steden zijn geen openbare bioscopen meer. Het publiek is dus nog niet verzadigd,” aldus de medewerkster in het Dagblad van het Noorden.

Er zijn 3 reacties

 1. Jamal
  31 oktober 2007 om 09:33 uur.

  Dat wordt lachen in Nador! Hebben zij daar wel de faciliteiten voor?

  hmmmm

  Ik ben benieuwd

 2. DeMarokkaan
  01 november 2007 om 12:48 uur.

  Zit je al te lachen?

 3. Maghreb Magazine » Partij PJD boos wegens Filmfestival
  20 november 2007 om 09:44 uur.

  […] De films die worden vertoond op het Nederlands filmfestival in Marokko bevatten te veel bloot en seks. Dat stelt het Marokkaanse dagblad Attajdid, dat ideologisch verwant is aan de islamitische partij PJD. Tijdens de Nederlandse filmweken zijn tien films te zien, waaronder Het Schnitzelparadijs en Leef! […]

Plaats je reactie