MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hoeveel fooi geef jij?

11 november 2007 | in Maatschappij | 3 Reacties

Toerisme in MarokkoHoeveel fooi geef jij? De vraag wordt gesteld naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad met fooi als onderwerp. Zo blijkt dat fooi in Japan als een grote belediging wordt gezien. In Marokko is het juist zo dat het heel erg wordt gewaardeerd. Een voorbeeld:

Daniel Baars (23), student bedrijfskunde, was met een studievriend in Marokko. ,,We waren zó in gesprek dat we vergaten op onze tafel een fooi achter te laten. Bij de deur hield de ober ons luid en hardhandig tegen. Of wij soms vonden dat hij zijn werk niet goed had gedaan? Of de kok slecht had gekookt? Overal waar we in de dagen daarna kwamen, hebben we natuurlijk een flinke tip achtergelaten. Waarschijnlijk veel te veel.’’

Hoeveel fooi geef jij? Ben je ooit in een soortgelijke situatie terechtgekomen als in ons voorbeeld?

Er zijn 3 reacties

 1. Karim Khadiri
  11 november 2007 om 08:00 uur.

  Nou in de zomervakantie is het niet nodig om te geven want dat rekenen ze al mee, en anders geef je dubbel fooi

 2. Maghrebie
  12 november 2007 om 08:26 uur.

  haha, dat is een goeie Karim.

  De ene keer wel en de ander keer niet….een beetje afhankelijk van de stemming en de geleverde service:)

 3. Nasirah
  13 november 2007 om 12:10 uur.

  Fooi hoort tegenwoordig thuis in het stukje Ethiek…normen en waarden. Het is zeer zeker geen norm maar een waarde die een ieder anders kan intrepeteren. Persoonlijk hecht ik een enorme waarde aan fooi geven in gelegenheden en werkplaatsen waar lonen onder Modaal staan. Die mensen wil ik persoonlijk een extraatje geven afhankelijk van hun prestatie.

  Veel liefs,

  Nasirah

Plaats je reactie