MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Boete Islamitisch Centrum na inzet Bulgaren

12 november 2007 | in Maatschappij | 10 Reacties

vlagHet Islamitisch Centrum Den Bosch vreest bankroet te gaan als het een boete van 48.000 euro aan de Arbeidsinspectie moet betalen, zo bleek bij de Raad van State. De Arbeidsinspectie legde het Islamitisch Centrum een boete op, omdat het voor de afbouw van een nieuwe gebedsruimte in het gebouw aan de Simon Stevinweg gebruik heeft gemaakt van zes Bulgaren zonder tewerkstellingsvergunning. Daarvoor staat een boete van 8.000 euro per persoon.

Het Islamitisch Centrum vecht de boete aan omdat het centrum vreest failliet te gaan als ze de 48.000 euro moet betalen. Het centrum erkent weliswaar dat het de Bulgaren niet zonder vergunning had mogen laten werken, maar het wil in ieder geval een verlaging van de boete naar de geringe draagkracht van het centrum.

Het ministerie van Sociale Zaken, waar de Arbeidsinspectie onder valt, wil niet afwijken van zijn beleid. De rechtbank Den Bosch daarentegen droeg de minister op te onderzoeken of het Islamitisch Centrum de boete wel kan betalen. Daartegen ging Sociale Zaken weer bij de Raad van State in beroep.

De raadsman van het Islamitisch Centrum zei dat het centrum moeite had om geld te vinden om het gebedscentrum af te bouwen. Vandaar dat ze een beroep deden op Bulgaarse bouwvakkers die bereid waren tegen kost en inwoning de gebedsruimte af te bouwen.

Over enkele weken volgt volgens het Brabants Dagblad de uitspraak.

Er zijn 10 reacties

 1. ifran
  12 november 2007 om 09:19 uur.

  het is toch haram om iemand zwart en zonder rechten te laten werken.

 2. mo zonder cabrio
  12 november 2007 om 03:35 uur.

  hoezo haram?
  er staat toch duidelijk dat ze er voor werden betaald (tegen kost en inwoning)!
  de overheid moet gewoon weer haten

 3. Maghrebie
  12 november 2007 om 03:55 uur.

  Het is balen voor de I.C. maar dat zijn nou eenmaal de risico’s als je eenmaal betrapt wordt.
  Het feit blijft overigens wel dat bijna iedereen hieraan mee doet, zowel particulieren als rechtspersonen.
  Ik hoop het beste voor jullie en dat de rechter de boete naar draagkracht oplegt.

  Sterkte

 4. kano
  12 november 2007 om 03:55 uur.

  Er werken genoeg mensen uit Polen en andere oosteuropese landen hier in dit kut land zonder arbeidsvergunning, maar ze moeten altijd de Moslims heihard aanpakken.

 5. brother
  13 november 2007 om 02:05 uur.

  Ifran, het is niet haram om zwart te werken. Zolang men voor zijn werk wordt betaald zoals is afgesproken is er niets aan de hand. Maar zodra je wordt onslagen of er is geen werk meer moet je je niet wenden tot de sociale dienst. Want dan ben je wel haraam bezig. Je hebt immers niet voor betaald!

 6. Maghrebie
  13 november 2007 om 02:08 uur.

  Kano, houd is op met dat slachtoffertje spelen, daar ben jij niet van gediend, daar zijn de Marokkanen niet van gediend en daar zijn de moslims niet van gediend.

  Als je door rood rijdt en je krijgt een boete, dan moet je niet zeggen dat je een boete hebt gekregen omdat je een marokkaan of een moslim bent….Rijd je door rood, dan maak je kans op een boete.
  Zij hebben illegalen in dienst genomen en daar staat een boete op. Dat geldt voor een Nederlander en dat geldt ook voor een moslim.

  Probeer dingen te relativeren anders zul je heel ongelukig blijven leven. Alleen maar mekkeren op anderen maakt geen serieuze persoon van je.

 7. Mohammed
  14 november 2007 om 12:39 uur.

  @ Maghribi, ik ben het volledig met je eens. Mensen hebben geen idee hoe corrupt sommige moskeebesturen zijn! Lekker de boete betalen en mond houden!

 8. kano
  14 november 2007 om 03:54 uur.

  Waarom werken die bulgaren en Polen hier onder de minimu loon, en vaak zwart, de overheid weet alles van, het is natuurlijk goed voor de Nederlandse economie het groeit in de laatste tijd wel goed, en als het gaat om een klein insident,dan doen ze net of ze het beleid toepassen in een (rechtvaardig) land.

 9. bibi
  15 november 2007 om 12:48 uur.

  De raadsman van het Islamitisch Centrum zei dat het centrum moeite had om geld te vinden om het gebedscentrum af te bouwen.

  Migranten in EU sturen meer geld….

  Soms is het misschien handig om een heel klein beetje geld in Nederland te investeren!!!

 10. MaghrebiE
  15 november 2007 om 02:02 uur.

  Kano, met dat laatste ben ik het helemaal met je eens, alleen is dat een hele andere discussie en het rechtvaardigt niet je eerdere reactie.

Plaats je reactie