MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dit jaar geen Hafla Chaabia

13 november 2007 | in Amusement, Marokko, Muziek | 6 Reacties

Hafla ChaabiaHafla Chaabia is het grootste Nederlands-Marokkaanse concert dat jaarlijks gehouden wordt. Het evenement is altijd een groot succes geweest, maar de organisator Abdel Razak Chraou is van mening dat het tijd is voor iets nieuws.

De ontwikkeling van de Marokkaanse muziek staat stil, daarom kreeg Chraou de programmering niet rond en kon er geen meerwaarde gecreëerd worden om er wederom een geslaagde Hafla Chaabia van te maken. De organisator kan zich niet voorstellen dat er mensen rondlopen die het gehele jaar op diverse evenementen steeds weer dezelfde artiesten tegen het lijf willen lopen.

Er is wel een nieuwe generatie op komst in Marokko die zich vooral met Rap en Hip Hop bezighouden, dat is voor Halfa Chaabia te eenzijdig. Daarom zal er zal een vernieuwd concept/evenement voor in de plaats komen met verassende elementen waarbij nieuw talent meer aandacht zal krijgen. Binnenkort doet Abdel Razak daar meer mededelingen over.

Er zijn 6 reacties

 1. brother
  13 november 2007 om 08:57 uur.

  Hehe men wordt eindelijk wijs.

 2. mo zonder cabrio
  13 november 2007 om 10:22 uur.

  ga ga blijf thuis wat ga je naar zo’n apen feest

 3. Maghrebie
  13 november 2007 om 02:03 uur.

  Wat is er zo wijs aan?
  Apen feest?!

  Marokkanen bewijzen met de dag dat ze zielig zijn.
  Dit bericht is een mededeling voor al die duizenden bezoekers die ieder jaar naar het feest gingen.

 4. Saar
  29 november 2007 om 09:08 uur.

  Aahh.. wat jammer ik vond het altijd wel gezellig komt er iets voor in plaats..??

 5. Elyas
  22 december 2007 om 12:42 uur.

  ik moest even glimlachen: Er is wel een nieuwe generatie op komst in Marokko die zich vooral met Rap en Hip Hop bezighouden…

  Volgens mij is rap en r&b nog erg populair maar toch een b’tje over zn hoogtepunt heen in Nederland en dan komen ze nu pas met nieuwe Marokkaanse talenten. Te laat joh. Zou wel stoer zijn als ze een keer een zwaar bekende artiest ala Amr Diab, Naoual el Zougbi of Wael Kaffoury konden bemachigen… Maar ja we zullen zien…

  Ben een keer naar Hafla chaabia gegaan: het publiek is wel gezellig maar ongeveer 30 euro betalen om letterlijk in een overvolle sporthal inclusief sish kebab kraampjes te worden opgesloten… (en dan hebben we het niet eens over de chaotische promotie van lebara kaarten, mzines en weet ik meer multiculti producten… thanks, but no thanks….

 6. casawia17
  18 februari 2008 om 03:25 uur.

  EYY EY, K VIND HET WEL HEEL ERG JAMMER DAT ER GEEN HAFLA CHAABIA MEER IS IK BEN HEEL LANG NIET MEER NAAR ZO EEN FEEST GEGAAN EN WIL BINNENKORT FEESTEN MET VRIENDINNEN! K HOOP DAT ER BINNENKORT EEN HAFLA CHAABIA PLAATS ZAL MOGEN VINDEN

  ALVAST BEDANKT CASAWIA17

Plaats je reactie