MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Partij PJD boos wegens Filmfestival

20 november 2007 | in Film, Marokko | 8 Reacties

BioscoopDe films die worden vertoond op het Nederlands filmfestival in Marokko bevatten te veel bloot en seks. Dat stelt het Marokkaanse dagblad Attajdid, dat ideologisch verwant is aan de islamitische partij PJD. Tijdens de Nederlandse filmweken zijn tien films te zien, waaronder Het Schnitzelparadijs en Leef!

Volgens NieuwNieuws.nl spreekt de krant er schande van dat seksscènes werden vertoond in aanwezigheid van families met minderjarige kinderen. Een afgevaardigde van het Marokkaanse ministerie van cultuur wijst in het artikel de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de getoonde films af.

Het is voor het eerst dat in Marokko Nederlandse filmweken worden gehouden. Bij de start in de hoofdstad Rabat waren de reacties overwegend positief. Volgens een medeorganisator liepen toeschouwers in de noordelijke stad Nador echter “bij het zoenen al de zaal uit”. De filmweken gaan verder in de plaatsen Larache en Azemmour.

Er zijn 8 reacties

 1. brother
  20 november 2007 om 11:40 uur.

  Wat had je anders verwacht van een NL film. Alleen op die manier wordt de film aantrekkelijk gemaakt, althans voor de koefar anders kijkt er niemand naar. Saai, saai en nog eens saai.

 2. Amasram
  20 november 2007 om 12:45 uur.

  Marokkaanen vinden het gek dat wij boos worden hierom. Belachelijke staat.
  Tfoe

 3. mjahed
  22 november 2007 om 01:57 uur.

  Het is gewoon provocatie, want initiatiefnemers van deze filmweek hadden kunnen weten hoe in moslimlanden wordt gedacht over seks op tv. Dus volgens mij is het gewoon opzet

 4. taza+zuid
  23 november 2007 om 02:40 uur.

  DE FIK ERIN !!
  rede genoeg voor ‘mij’ om rellen te schoppen hiervoor,
  en dingen in brand te steken, (Of niet)?

 5. Maastricht
  23 november 2007 om 03:01 uur.

  de fik erin

 6. good girl
  23 november 2007 om 09:35 uur.

  sorry hoor, maar voor dat je een film draait in maroc voor het public moet je toch wel de film eerst bekijken en knippen en plakken. Waarom hebben ze dat niet gedaan??????

  Mjahed meschien heb je gelijk, maar wij moeten ook slim zijn niet zomaar de film uit de handen vande nederlanders en dan meteen laten zien, neeee eerst controleren, contract maken met als je je film in maroc wilt laten zien, het moet voldoen aan de rules and regulation of maroc. Zoniet sorry probeer het maar in een andere land

 7. ghalil
  23 november 2007 om 12:08 uur.

  en toevallig is het nederland die met zo een idee kwam
  de marokkanen worden al zwart gemaakt in nederland
  zo te zien willen ze het ook nog is in marokko doen
  maar het komt denk ik ook omdat marokko een islamitisch land is die niet zo islamitisch meer is zoals een islamitisch land is
  of zie ik dat verkeerd of denk ik een beetje te ver door zonder wat zinnigs te zeggen?

 8. Jaouad Batata
  26 november 2007 om 08:49 uur.

  Kijk jongens, het lijkt mij vanzelf sprekend dat je uberhaubt tijdens zo’n Filmfestival met name in een land als een Marokko eerst de inhoud bekijkt voordat je die aan je publiek laat zien, bovendien hoor je enig zins rekening te houden dat Europa veel opelijker is, betreft het zoenen/sex in Films!

Plaats je reactie