MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen Ede willen vredesmars

20 november 2007 | in Maatschappij | 2 Reacties

moskee Al Mouahidin De Edese Marokkanen willen met een landelijke vredesmars een duidelijk signaal afgeven: het moet afgelopen zijn met de voortdurende spanningen tussen autochtoon en allochtoon. Zaterdag werden de ruiten van de nieuwe moskee Al Mouahidin ingegooid. Volgens Abderrahin Gssime van Interhulp Migranten Ede is dit een direct gevolg van de berichten over een groepje Marokkaanse jongeren die zich hebben misdragen in Veoliabussen.

Naar aanleiding hiervan kwamen al honderden racistische reacties bij Interhulp binnen. ,,We willen een halt toeroepen aan wat er gaande is op dit moment. Je zou je ervoor schamen om te zeggen dat je in Nederland woont.” Een mars ‘van Leeuwarden tot Maastricht’, dat is wat Gssime voor ogen staat. ,,We gaan iedereen benaderen. Moskeeën, kerken, synagogen, homobelangenorganisaties, linkse politieke partijen enzovoort.”

Zondag kwamen in de oude moskee aan de Driehoek in Veldhuizen zo’n 130 Edenaren van Marokkaanse komaf bijeen, meldt EdeStad.nl. Met de vredesmars willen de Edese Marokkanen bewerkstelligen dat de rust terugkeert. ,,Vanuit Ede willen we een signaal afgeven. We willen een eigen bijdrage leveren aan een mooier Nederland.”

Er zijn 2 reacties

 1. Erna Giesbers
  20 november 2007 om 07:43 uur.

  Hallo Gssime,
  Een goed idee om een vredesmars te lopen. Ik wil graag een stuk meelopen op de weg van leeuwarden naar maastricht,
  Ik wens je veel succes.

 2. taza+zuid
  23 november 2007 om 02:46 uur.

  wel opassen voor de marokkanen in Maastricht,. ze zijn heel anders als in andere steden,
  Ze zijn agressief en vooral voor alles in staat om de eer te verdedigen, Dus het kan er hard aan toe gaan.
  en sletjes die tippele willen daar: vOORal niet naar Maastricht gaan. just don’t do it

  groetjes Breda

Plaats je reactie