MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko Fonds organiseert benefiet gala

22 november 2007 | in Amusement, Maatschappij | 3 Reacties

Marokko FondsOp zondag 23 december aanstaande organiseert de Stichting Marokko Fonds haar jaarlijkse benefietgala. Dit jaar vormt Paradiso in Amsterdam het decor voor een feestelijke avond waaraan een keur van Marokkaanse en Nederlandse topartiesten belangeloos hun medewerking verleent. De presentatie is in handen van cabaretier Najib Amhali.

Het Marokko Fonds is een onafhankelijke organisatie die in 2005 is opgericht met steun van het NCDO. Het doel van het Marokko Fonds is tweeledig. Enerzijds steunt het Fonds projecten op diverse terreinen van ontwikkelingssamenwerking in Marokko, anderzijds biedt het Fonds Marokkaanse Nederlanders en ieder ander die daar interesse voor heeft de mogelijkheid betrokken te zijn bij thema’s op het vlak van ontwikkelingssamenwerking.

In het afgelopen jaar heeft het Marokko Fonds hard gewerkt aan haar organisatie, draagvlak en credibiliteit. Er zijn inmiddels 9 projecten gefinancierd. Door onder andere de organisatie van werkconferenties in Nederland en Marokko, het filmproject Moroccan Future Day (voor Marokkaans-Nederlandse jongeren) en een zeer geslaagde on-line discussie over ontwikkelingssamenwerking in Marokko heeft het Marokko Fonds zich in korte tijd weten te profileren als een ambitieuze organisatie met draagvlak én toekomstperspectief.

Het benefietgala 2007 blikt op een ludieke manier terug op de activiteiten van het afgelopen jaar en werpt eveneens een blik op de toekomst. Uit Marokko komen de Marokaanse diva’s Hayet El Idrissi, Aïcha Tachinouite en zanger Abderrahim Souhiri over. Muziek van Nederlandse bodem wordt verzorgd door onder meer Kasba, Rachid Kasmi, Tjerk Schoonheim, Jan Willem Oostenrijk, Cheb Hichem en Orchestre El Atlal, Raj Mohan, Omar Ka en Farna El Katmiri. Tijdens een benefietveiling brengt een veilingmeester van veilinghuis Christie’s onder andere een couture jurk van Zahra Haute Couture en een schilderij van de Marokkaanse kunstenaar Ahmed El Amine onder de hamer.

De volledige opbrengst van het benefiet gala gaat naar de projecten die het Marokko Fonds in 2008 zal steunen.

Er zijn 3 reacties

 1. Achmed
  22 november 2007 om 02:52 uur.

  Ik zeg subsidievreters en wie het hier niet mee eens is is zelf een subsidievreter.

 2. Maastricht
  23 november 2007 om 02:54 uur.

  achmed, GA vooral zo door 😉
  maar niet in marokko, anders zie je nooit meer daglicht

  was een gratis tip
  voor de volgende zul je moeten betalen

  groetjes. Straatpsycholoog

 3. ghalil
  29 november 2007 om 01:52 uur.

  maastricht

  straatpsycholoog
  het blijkt dat we elkaar wel vaker tegen komen met verschillende mening terwijl dit keer het allebei eens zijn met achmed

Plaats je reactie