MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Youssef wil met Beatrix op de foto

26 november 2007 | in Amusement | 2 Reacties

Youssef (links) en Hakim (rechts)Mensen hebben hobby’s en sommige mensen hebben aparte hobby’s. In Amsterdam Nieuw West is Youssef Yaghdi het afgelopen jaar uitgegroeid tot een lokaal Bekende Nederlander. Youssef staat wekelijks in de lokale krant op de foto met een nog Bekender Persoon. Wat begon als een grapje is inmiddels een running gag waar zelfs BP-ers zich voor opgeven. Want wie met Youssef op de foto staat, is verzekerd van een beetje publiciteit.

‘Beste redactie, hier sta ik op de foto met burgemeester Job Cohen,’ begon de correspondentie met Youssef vorig jaar. De foto werd met kort onderschrift geplaatst. Youssef – een gewone man met hoge sociale vaardigheden en goede intenties voor zijn buurt – bleef vanaf dat moment mailen. ‘Beste redactie, hier sta ik op de foto met Margreet Dolman’ volgde en dat week in week uit. Heeft die man niets anders te doen, vroeg de redactie zich af. Youssef doet veel, weten we inmiddels en neemt daarbij altijd zijn camera mee, schrijft Amsterdam Centraal. Hij netwerkt zich suf en is inmiddels geportretteerd met Gijs Staverman, met Ahmed Aboutaleb, met Femke Halsema, met Marijke Helwegen, met Hakim, met Lodewijk Asscher en ook met prominenten uit het buitenland. Onlangs schudde hij de hand van de consul van Marokko. Voor de camera uiteraard.

De running gag is ontdekt en Youssef gaat verder. Sterker nog, hij is uitgedaagd om met Koningin Beatrix op de foto te gaan. Dan krijgt hij de voorpagina in kleur in het kleinste krantje van Amsterdam. Youssef heeft de uitdaging aangenomen. Hoe die het gaat flikken, geen idee. De redacteuren van Man bijt Hond hebben al met interesse gereageerd. Als Youssef deze missie volbrengt, komt ie ook nog eens op tv. Youssef beraadt zich nu welke netwerkstappen hij zal ondernemen.

Er zijn 2 reacties

 1. peter
  29 november 2007 om 06:45 uur.

  zou leuk zijn met H.M. Bea op de foto. ze heeft tenslotte al gedanst met Ali B.

  zou weer s positief iets zijn. leve onze koningin. hoera !!!!!!!!

 2. hasnae
  29 januari 2009 om 01:21 uur.

  ………………….

Plaats je reactie