MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moskeeën en politiek Gouda willen gesprek

10 december 2007 | in Kunst | 4 Reacties

homo kunstZowel de drie Goudse moskeeën als verschillende politieke partijen uit de gemeenteraad willen een gesprek met de directie van MuseumgoudA over de expositie van de omstreden kunstfoto’s van Soorah Hera. Initiatiefnemer van het gesprek is de SGP-fractie in Gouda. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De foto’s zijn omstreden omdat er homoseksuele moslimmannen op te zien zijn die maskers dragen van de profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali. Onder de allochtone bevolking van Gouda is onrust ontstaan omdat het Goudse museum de foto’s welkom heette nadat het Haagse Gemeentemuseum weigerde ze tentoon te stellen. Ruim 10 procent van de Goudse bevolking is van allochtone afkomst en een flink deel ervan is moslim.Zaterdag hebben de besturen van de drie Goudse moskeeën over de kwestie vergaderd. Vooralsnog is hun reactie voorzichtig, zij het dat zij de foto’s als beledigend ervaren. „Voorop stellen wij dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is in Nederland en dat dienen we allen te verdedigen. Wel vragen wij ons af of dit niet de fatsoensnormen schendt die wij allen van belang achten in een samenleving, die een grote mate van diversiteit kent. De foto’s brengen bij de meeste islamitisch Gouwenaren veel negatieve emoties met zich mee. Wij als Goudse moskeebesturen en bestuur van vereniging Anadolu willen het signaal afgeven dat wij het betreuren dat deze kunstwerken in Gouda zullen worden tentoongesteld”, aldus de verklaring.

De besturen vragen de museumdirectie om een gesprek en benadrukken „dat zij aan de moskeebezoekers meedelen wat in gang is gezet en wat het meest vredige pad is om te bewandelen in deze gevoelige kwestie.” Woordvoerder Abelouahid El Mahi: „Voor alle partijen, dus ook voor de directeur van het museum, is het van belang de eenheid te koesteren en al hetgeen we in Gouda met z’n allen hebben opgebouwd niet teniet gedaan wordt. Het in Gouda in gang gezette proces van integratie van een groot deel van de Gouwenaren mag niet in gevaar worden gebracht door het tentoonstellen van een paar beledigende foto’s!”

Er zijn 4 reacties

 1. mhamed
  10 december 2007 om 12:31 uur.

  waarom moet dit nou zo weer gaan,het is een mode om moslims zwart te maken en totaal geen rekening met hen te houden!!!!!
  zijn dat geen moslims die juist dit land opgebouwd hebben met allerei vieze werk wat de ouders van de diredtueren van dat soort instelingen van nu niet wilde doen!
  wat voor zin heeft dat om mensen te kwetsen en blijven zeggen dat vrijheids meninguiting zo belangrijk!!!!
  uit onderzoek blijkt dat de helft van de nederlandse bevolking totaal geen goed woordt heeft voor de moslims………….is dat geen slechte ontwikeling.
  er wordt nu niet meer gepraat over racisme maar over de moslims.
  dat is nieuwe onwikeling die gecreerd door het westen om het gevoel te hebben dat het alemaal aan de moslims ligt, wat totaal niet zo is.
  de meeste moslims weten nog eens wat de islam betekend,laat staan dat zij een voorbeeld kunnen geven.
  ik zou graag willen zeggen aan alle mensen die iets hebben of willen hebben met de islam………
  verdiep en kom er achter wat de islam is en wat de islam kan betekennen voor de mens.
  ex moslims die allerei dingen probeeren te zeggen en te doen is een teken van zwakte en totaal niet weten wat zij moetsten weten.puur onwetenheid uit dwang van hun cultuur.zeker mensen uit IRAN………………..
  en voor de nederlanders heb ik een advies.de islam zal het overleven en lul niet mee met mensen die haast niks er over weten.

 2. MAGHREBIE
  10 december 2007 om 01:14 uur.

  Goeie zet, maak goed gebruik van de rechten die je hebt.
  Van CIDI kunnen wij heel veel leren. Hoe je druk op de politiek en de media kunt leggen om je doelen te bereiken.

 3. najim
  10 december 2007 om 11:40 uur.

  aan alle goudenaren,

  ik wil jullie veel wijsheid toe wensen met de discussie die er nu in jullie stad plaats vind.

  vrijheid voor meninguiting voorop.

  kwetsen achterop.

  en op die fiets moeten de goudenaren tot een oplossing komen.

  succes u allen daar in gouda.

 4. Prem
  14 december 2007 om 10:16 uur.

  Misschien moeten “de Moslims” eens een prettiger beeld van zichzelf geven ipv
  altijd maar in een slachtofferrol te gaan zitten..
  vraag je eens af waar ea vandaan komt en doe er dan iets positiefs mee, laat zien dat autochtonen het mis hebben.

Plaats je reactie