MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Algerije wil hightech grensbewaking

23 december 2007 | in Maatschappij | 39 Reacties

AlgerijeAlgerije wil zijn landsgrenzen met de modernste middelen gaan bewaken in een poging zich te beschermen tegen criminaliteit, wapensmokkel en illegale immigratie. Het dagblad El País berichtte vrijdag dat vijf bedrijven met elkaar wedijveren om het project, dat vele miljarden euro’s gaat kosten, in de wacht te slepen. Verwacht wordt dat Algiers begin volgende jaar een besluit zal nemen over de inschrijvingen.

Om de 6500 kilometer grens, die grotendeels door de woestijn loopt, te bewaken, worden vermoedelijk radar en infraroodcamera’s ingezet, ook zal gebruik worden gemaakt van satellieten, meldt ook de Volkskrant.

Algerije kampt herhaaldelijk met terroristische aanslagen. De inlichtingendiensten denken dat wapens en explosieven over de grens met Marokko worden gesmokkeld. Ook heeft het land sinds kort te maken met drugssmokkel.

Algerije fungeert bovendien als toegangspoort tot Europa. Elke jaar trekken Afrikanen vanuit Mali en Niger het land binnen, op doorreis naar het Europese continent.

Er zijn 39 reacties

 1. kano
  23 december 2007 om 03:12 uur.

  Ze denken dat Marokko achter die terroristische activiteiten zit, stelletje jankers en polisario-vrienden

 2. Berkany
  23 december 2007 om 03:22 uur.

  Algerije kan niet zonder Marokko ,Marokko kan niet zonder Algerije.

 3. am
  23 december 2007 om 05:07 uur.

  hoe willen ze terrorsiten bewaken terwijl zij zelf terroristen als polizaryo helpen om aanslaggen te pleggen in marokko

 4. kano
  24 december 2007 om 06:45 uur.

  Berkany@

  Marokko heeft geen hulp van algerijnen nodig, en die willen juist Marokko kapot maken samen met die vieze polisario

 5. kano
  24 december 2007 om 06:46 uur.

  en trouwens algerije heeft altijd hulp van marokko gekregen, voorals tijdens de franse bezetting van dat land.

 6. Maghrebie
  24 december 2007 om 10:21 uur.

  Wat verwacht je anders van een militaire bewind die alleen aan de macht kan blijven bij escalaties. De laatste jaren hoor je nauwelijks iets meer van de terroristen, en dus gaat deze regimes ze opzoeken. Stel je eens voor dat de slapende burger de vraag stelt, wanneer vinden serieuze verkiezingen plaats?

  Laat ze het oliegeld maar gebruiken om zich te bewapenen. Marokko die bouwt aan een sterke economie en een ontwikkelde bevolking. Dat is waar de bevolking behoefte aan heeft.
  Allah alwatan al malik

 7. kano
  25 december 2007 om 01:18 uur.

  Maghrebie@
  ik ben volledig met je eens, maar niet te vergeten dat Marokko over de beste wapens beschikt gekregen van Israel (onder de tafel) minister van defensie Emir Peres is een Marokkaanse jood geboren en getogen in Marrakech, als die vieze algerijnen en die woestijnratten zgn. polisario oorlog tegen MAROKKO gaan voeren, dan worden ze plat gebombardeerd, en krijgen ze hun poepje ruiken. Marokko heeft geen aardolie, maar heeft wel slimme mensen die het land economisch sterk willen gaan maken en ook kwa defentie (leger) zeer sterk, wereld ranglijst staat Marokko 26ste in de wereld.

 8. berkane
  25 december 2007 om 09:06 uur.

  Marokko zit in me hart allah alwatan almalik

 9. Maghrebie
  25 december 2007 om 01:28 uur.

  Kano, ongeacht wie sterk is en wie zwak……de poging van Polisario wordt een wanhoops oorlog die Marokko zeker niet zal kunnen winnen, want je krijgt te maken met een gruillia strijd en dat soort strijden zijn nauwelijks te winnen.
  De grootte van het leger van Polisario is zo klein dat je er niet eens een serieuze oorlog mee kunt voeren.

  Marokko moet al zijn diplomatieke kennis uit de kast halen om een oorlog te voorkomen. Er moet meer druk op Algerije komen vanuit allerlei fronten vooral uit de VS, Frankrijk en Spanje waar Algerije grote economische betrekkingen mee heeft. Ook Nederland schijnt de kant van Polisario gekozen te hebben, waarom is mij helemaal onduidelijk, wie daarover gaat en achter dat soort beslissingen staat, is ook een hele interessante vraag. Wat kunnen wij als NL Marokkanen daarin betekenen om de sympathie van NL in deze zaak te winnen?
  Het gaat goed met de Marokkaanse economie en een oorlog zou verwoestend voor Marokko kunnen zijn. Polisario heeft daartegenover niets te verliezen omdat zij ook niets hebben.

  Kano, waar staat dat marokko de 26ste sterkste leger ter wereld heeft?

 10. Berkany
  25 december 2007 om 03:37 uur.

  Algerije is belangrijk voor marokko, de bijna gehele voedingsmiddelen en olie komt uit algerije zeg maar suiker, meel, limonade enz ,Als je met vakantie bent ga maar naar bnidrar een kleine dorp bij de grens ligt tussen ahfir en oujda je kan daar alles kopen wat te koop is Airco enz. je komt daar mensen uit casablanca ,tanger alhoceima enz tegen, vroeger kwam alleen olie maar nu alles.van uit marokko gaat natuurlijk groente vlees en melk naar toe.

 11. Berkany
  25 december 2007 om 03:45 uur.

  In 1986 kwamen algerijnen binnen als invasie hele nador en oujda leeggekocht voor hun was marokko paradijs , nu importeert algerije uit spanje en turkije veel produkten die ook via illigaal manier naar marokko in komt ,natuurlijk de regering is anti marokko maar het volk niet.

 12. Maghrebie
  26 december 2007 om 06:13 uur.

  Berkany,
  Is de olie waar jij het over hebt dat illegale die aan de rand van de weg verkocht wordt? Want volgens mij importeert Marokko zijn brandstog vanuit Frankrijk?!

  Dit is het voordeel van het verdeel en heers politiek. Frankrijk koopt olie van Algerije en verkoopt het vervolgens weer aan Marokko……….

 13. Jamal
  26 december 2007 om 10:12 uur.

  Nederland schaart zich in deze kwestie duidelijk achter een diplomatieke oplossing via de VN. Dit zeggen de meeste landen in Europa en volgens mij is dat ook het EU standpunt.

  Wat betreft oorlog, de polisario kan deze zeker niet winnen. Het stomme is dat Algerije die deze groep in leven houd stiekum niet wil dat zij de totale macht in de Sahara over nemen. Het gevaar is dan dat de Saharaanse bevolking van Zuid Algerije en Kabylië ook meer mogelijkheden krijgen voor onafhankelijkheid. Algerije misbruikt de polisario als een zeur van een rottende wond tegen economische welvaart van Marokko. De socialistische regering die geleid wordt door ene kleine groep corrupte generaals is niet gebaat bij een oplossing van de Sahara kwestie. Het Nederlandse Instituut Clingendael heeft hier een rapport over geschreven.

  Marokko moet iedere keer op zijn hoede zijn en veel investeren in defensie hierdoor..is en minder beschikbaar voor de bevolking helaas!

  Het vergaande autonomie voorstel van Marokko laat zien dat Marokko volwassen pogingen ondereemd door zulke initiatieven. Marokko is en benchmark in de Maghreb!

 14. Maghrebie
  27 december 2007 om 08:08 uur.

  Jamal, heb je een link voor me naar dat rapport van Clingendael?
  Ben wel nieuwsgierig naar.

 15. kano
  27 december 2007 om 05:48 uur.

  Berkany@

  Ik wil je zeggen dat de producten die over de grens worden aan de Marokkanen verkocht worden elligaal zijn en vervalst voorals de datum (VERLOPEN),op het arabische kanaal AL JAZEERA is dit probleem besproken, een vrouw die een algerijnse creme ging gebruiken werd ze ziek en kreeg huidsuitslag, en er wordt ook goedkope medicijne verkocht ook emitatie (namaak) ook zeer gevaarijk, ook veel van die drugstablatjes dzg. al kharkhobi, ik raad alle Marokkanen om geen algerijnse spullen te gaan kopen het erg gevaarlijk voor je gezondheid, voorla medicijnen en voedsel, en het is slecht voor de Marokkaanse economie die aan het groeien is.

 16. Jamal
  28 december 2007 om 10:52 uur.

  hahaah,

  Kano je bent me de eentje werkelijk waar! Ben jij de enige die onder de naam Kano hier post?

  Ik vraag me af tot welke kamp jij behoort?

  Ik ben zelf eigenlijk tegen het nationalisme van Istiqlal in Marokko, alles wat de integratie van de Maghreb tegen werkt strookt niet met mijn ideaal nm een Maghreb Unie..Helaas is een kleine elite van Alouieën aan de macht in Marokko gekomen inhet verleden. Dit verandert gelukkig wel meer..en wij de Marokkanen in het buitenland kunnen daaraan meewerken.

  Jawel een Maghreb Unie, geen Maghreb Arabische Unie…
  Marokko is zoals jullie weten per defentitie geen Arabisch land zoals Algerije, Mauritanië, Tunesië, en Libië dat ook niet zijn..

  Ik denk dat de Maghrebbijnen in Europa zich moeten verenigen en moeten samenwerken in netwerken om hun overheden over te halen en onder druk te zetten om niet meer of veel minder te inversteren in het militaire apparaat en vechten tegen de wapenwedloop in de Maghreb..en voor een integratie van de Maghreb landen.

  Het onderscheid tussen de volkeren wordt niet gemaakt door de volkeren van de Maghreb maar door de Nationalistische elite in Marokko en de generaals die de macht hebben in Algerije.

  p.s. voor het rapport van Clingendael kun je naar hun site gaan en Marokko of Sahara intoetsen bij de zoekfunctie.

  Groet,

  Jamal

 17. Jamal
  28 december 2007 om 11:02 uur.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben per defenitie niet tegen het koningshuis momenteel. De koning is nodig om de eenheid te bewaren in het land. Als eenheids symbool met daarwerkelijke machten is dat niet overbodig in Marokko. Dit geld ook voor Algerije.

  Alleen begint het nu tijd te worden dat wij meer naar het buitenland moeten kijken en naar de facetten die ons in de Maghreb met elkaar binden…nm onze taal, etniciteit, cultuur, kortom we hebben genoeg met elkaar gemeen.

  Mijn Amazigh broeders en zuster, in Algerije koester ik meer dan de “Arabieren”in Rabat omdat ik meer met hen gemeen heb.. in taal en cultuur heel logisch toch?

  Dus met andere woorden op termijn die post-kolonisatie lineaan getrokken grenzen weg in de Maghreb !

 18. Jamal
  28 december 2007 om 11:04 uur.

  Daarnaast kan ik het begrijpen dat mensen de religie als bindingsfactor willen gebruiken in de Maghreb.

  Mohiem ieder kan wel zijn weg vinden hierin en respect voor de ander is hierbij belangrijk.

 19. kano
  28 december 2007 om 05:03 uur.

  Jamal @

  Ik denk dat zowel het algerijnse volk als de algerijnse regering een pot nat is,behalve de imazighen want die zijn ons broeders en die worden ook daar gediscrimineerd door die algerijnen, ik vraag me af of je ook familie in algerije leven of hadden gewoond, ik wel, in het jaar 1975 hadden ze mijn familie uit het land gezet opa oma ooms en tantes en ze hebben alle hun bezittingen afhepakt en het land uitgezet sommige algerijnen gingen dat toejuigen, en kwamewn niet in opstand, dus het volk is ook een vijand hoe kun je zulke gasten vertrouwen, die wij marokkanen al jaren hadden geholpen met de strijd tegen de fransen toen de bezetters, en ook mijn opa is door die fransen gemarteld omdat hij ook een el moujahid was en hij was bijna vermoord, en later is hij het land uitgezet omdat hij een marokkaan was, en ik verdedig geen koning of marokkaanse regering ik verdedig mijn land, ik wil je een ding zeggen met Israel kun wel een Unie bouwen maar met algerijnen niet, het is onmogelijk want die mensen zijn bedriegers en dragen een diepe haat in hun harten.

 20. achmet
  28 december 2007 om 06:00 uur.

  dit is sinsfiction. …. zeer dome zet van algerije want dit brengt de aankomende oorlog gewoon dichterbij .

 21. Hos??
  28 december 2007 om 06:32 uur.

  Jamal???????…….jij hebtt over wij????
  Wie zijn wij ?…..
  heb jij het zkr over hangjogeren die ons naam tegrond hebben gedaan?
  Nou ? op deze sukkel zit marokko niet te wachten om een toekeomst te bouwen ..dus ik zou zeggen : laat maroc op zijn manier ontwikelen …en diet denken dat mocros uit europa zullen wat gaan toevoegen.,….cause zij weten momentel nix over marokko behalve zee chikies en eten ……………hahahaah

 22. kano
  28 december 2007 om 08:24 uur.

  Jamal @

  en als die algerijnen werkelijk een goede relatie met Marokko willen bouwen dan moeten ze eerst de gestolen goederen aan de uitgezette marokkanen terug geven mischien zijn het mijkoenen Euros, en ook het stukje land Tndoeft de grens tussen Marokko en algerije, het is een Marokkaans grondgebied die de fransen aan de algerijnse landkaart hebben toegevoegd, Marokko heeft aan die algerijnen veel dingen schuldig die ze goed moeten maken, en nu willen ze onze zuiden stelen (zuid sahara).

 23. Jamal
  29 december 2007 om 01:25 uur.

  Beste mensen,

  Velen van jullie denken hoe meer ik het marokkaanse nationalisme steun, deze te meer houd ik van mijn land.

  Ik geloof hier niet meer in om eerlijk te zijn, ik denk echt dat wij het gewone volk moeten samenwerken met het Algerijnse volk om zo naar elkaar toe te werken. Jullie kunnen wel de standaard praatjes weergeven dat Algerijnen niet te vertrouwen zijn om wat voor reden dan ook. Je moet natuurlijk slim zijn en niet over je heen laten lopen maar als je wijs bent probeer je in de tussentijd ook samen te werken want samenwerking in de Maghreb is de toekomst.

  De tijd van angst voor de Algerijnen is in mijn ogen voorbij, door de niet gecensureerde media ( internet) zal blijken dat wij hetzelfde volk zijn en dit zal niet goed zijn voor de generaals in Algerije. Ik ben voor samenwerking en tegen opdeling van de Maghreb…..

 24. Jamal
  29 december 2007 om 01:28 uur.

  En natuurlijk is de Sahara van Marokko maar dat is een heel ander onderwerp.

  In mijn ogen zijn de mensen die voorstander zijn van een Maghreb unie de echte patriotten in de Maghreb en houden zij het meest van de Maghrebbijnen. Houd je echt van Marokko dan moet je van de Maghreb Unie houden…

  Een Maghreb federatie van staten met autonomie van de deelgebieden is de oplossing..

 25. benmbarek
  29 december 2007 om 08:35 uur.

  KANO DIT STERK LEGER VAN JOU NA ZIEN VAN EEN PAAR BILJETTEN GAAN NAAR DE ANDERE KANT TOE. DOEIE

 26. kano
  29 december 2007 om 10:43 uur.

  benmbarek@

  Dat doen ze niet vriend,en als dat werkelijk zo is dan was de sahara op dit moment onder de algerijnse gezag.

 27. EL-JAZAIRY
  22 maart 2008 om 10:47 uur.

  Joden zijn jullie. Correctie slaven van Joden. Wij Algerijnen zijn dienaars van Allah terwijl jullie dienaars van Joden zijn. Lees jullie eigen woorden. Jullie zullen altijd een achterlijk volk blijven en een zwak volk. Algerije staat op economisch vlak en intellectueel vlak veel meer voor dan jullie en dit zal steeds zo blijven. Ons dien is sterk en zal steeds sterker worden. Wij hebben een islamitische staat die altijd in Allah zal geloven en ons ziel nooit zal verkopen aan de duivel (lees Ibliz, Joden, Amerikanen , Kaafiroun, ….)
  Wij staan aan de macht van de Maghreblanden.

  Allahu Akbar

 28. Aziz antwerpen
  17 juni 2008 om 03:24 uur.

  EL-JAZAIRY

  Niet alle marokkanen zijn zoals die flippers door boven he oke

  ik woon in Ouijda he he in marokko en daar wonen heel veel algerijnen he dus
  ssst

  en algerije is geen toeristische land he zoals marokko

  en hier in nederland en belgië is de meerderheid MAROKKANEN HE OKe
  sst

  beslama

  yuup

 29. tarik
  25 oktober 2008 om 10:09 uur.

  EL-JAZAIRY ga huilen

 30. djazair
  02 november 2008 om 02:38 uur.

  hahahahah! Algerije doet pijn Algerije =El djazair kijk ff naaaaaaaaaar (you toube-les grands projets future Algerie)TINMINSETE AS JE DURFT

 31. DZ
  16 november 2008 om 03:37 uur.

  Gelukkig weten we hier in NL (maar ook in BE en FR) hoe de hollanders over de slaven van Amir al moudminine denken en jammer genoeg dat het wel klopt, een laag volk is dat!!!!!

 32. Mostafa
  17 november 2008 om 01:05 uur.

  Alegerij is drie keer zo groot als Marokko en hebben heel veel olie, maar Algerij is drie keer arm dan Marokko.
  Ha ha ha ha

 33. Mostafa
  17 november 2008 om 01:06 uur.

  ….groot dan Marokko.
  correc tie

 34. jamila
  28 november 2008 om 11:12 uur.

  jullie denken dat jullie moslims of niet alles dat waar is, moslims zijn broeders van elkaar, en niet om te haten. want alles je dood gaat, ga je alleen je graf in. je moet hopen dat alle moslims bij elkaar blijven. een algerijnse mensen zijn ook moslims, maar je moet niet haten, je leeft niet in je eigen land, je leeft in nederland. god zij dank. ik ben ook een marokkaan. een jood moet je nooit alles broeder nemen. kijk wat ze bij de palestijnse volk doen, vind je dat leuk. Mijn land alles marokko heeft liever joden dan algerijnen. Maar onze godsdienst zegt dat niet broeder
  almoeslim agoe lmoeslim wasalomoe alaikoem.

 35. al- djazairia
  09 januari 2009 om 12:46 uur.

  snap niet wat jullie probleem is !!!!!
  wat voor volk zijn jullie in godsnaam heb het altijd wel geweten maar nu ben ik er van overtuigd gewoonweg een ROTVOLK!!! uiteindelijk hebben jullie liever die fucking joden die jullie uiteindelijk zwaar in t’zak gaan zetten inchallah!!!!!algerijnen dit!! algerijnen dat!! het algerijnse volk is een intilligente volk met vooral veel trots heeft niemand nodig zelfs geen president ze trekken goed hun plan op alle vlakken. maar marokko die moet en zal buigen voor zijn koning die zijn volk in het gevang gooit met duizenden op elkaar in 1kamer zonder voedsel zonder water NADA NADA !!! en als jullie de koning zien dan is het kusje op de hand en ta7ya al malik hahahaha sorry maar waar blijft jullie trots .jullie gedachten zitten bij een stuk grond waar jullie niks aan hebben !!!! denk even goed na voor jullie anderen onderschatten !!! dus neem de hand van je broeder de jood en ga er verder mee in het leven !!!

 36. 100% MAROC
  01 juli 2009 om 02:58 uur.

  wie hebben jullie die junk Bouteflika wij hebben een koning die op wereldniveau meedraait algerijnen zijn crimineel ! ( Moezrimien ) hemdouillah hebben jullie fucking ratten niks met ons te make. jullie land is verscheurd door burger oorlog vergelijk jullie eigen met somalie. Marokko heeft wat problemen zoals corruptie,werkloosheid en democratie maar laten we aub niet beginnen over algerije die elkaar gewoon afslachten jullie zijn fucking erger dan Joden wij marokkanen gaan niet ver zo tegen elkaar.

  We willen niks van jullie. jullie willen ons grond afpakken ondankbare hufters.
  we hebben jullie niet nodig stop die dingen gewoon in je kont zoals die fucking olie die door buitenlandse bedrijven wordt verwerkt en gejat van jullie. jullie moesten jullie schamen land ziet eruit als oud frankrijk. komen ze nog stoer doen tegen een land dat jullie fucking heeft geholpen in de oorlog.

  DOOR JULLIE IS MAROKKO AANGEVALLEN DOOR FRANKRIJK ONDANKBARE STRONT DIE JULLIE ZIJN HAAT ALGERIJNNEN TFOU

 37. Algkiller
  15 januari 2014 om 02:14 uur.

  #@$#&#^#$@#@# @$@%%# @$%$#%@

 38. Algkiller
  15 januari 2014 om 02:16 uur.

  IN ME HEEL LEVEN HEB IK NOG NOOOIT ECHT MAROKKAN DIE #$@%@$ HEEFT NOG NOOOIT NOOOOOOIT ALLLE MAAL ALS EN @$#*!#*# ALLEN GROOT BEK BLA BLA BLA BLA BLA MAAR BALLEN NEEEEJ BANG VAN DOOD #%@#*&@

 39. Algkiller
  15 januari 2014 om 02:20 uur.

  WEES EN ECHT MAN over heel volk te uitschelden zit oud mensen jonge kinderen die jou niks doen warom tfo enik o$#%@&#^# #@$%@$# #%$^$# als je man bent je haat algerijns mensen zeg me waar ik moet zijn

Plaats je reactie